Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
75 dkg liszt
só
2 tojás
20 dkg cukor a tésztába + 10 dkg a ribizlire
3,75 dl langyos tej
5 dkg élesztő
5 dkg olvasztott vaj
35 dkg ribizli.
Elkészítés:
A kenyérsütőgép kelesztő programját használom, a ribizlin kívül mindent beleteszek. Először a liszt felét, majd kis sót és a 2 tojást, majd rá a liszt másik felét (nehogy a langyos tej összekapja a tojásokat). Beleöntöm a meglangyosított tejet, belemorzsolom az élesztőt és ráöntöm a cukrot, majd hozzáadom a megolvasztott vajat.
Elindítom a gép kelesztő programját (enyémen 1 óra 30 perces). Vigyázni kell vele, tovább keleszteni a gépben nem szabad, mert túlkel, és kifolyik az edényből (normál méretű kenyérsütő esetén, akinek a dupla keverőtárcsás van, annak valószínű nem kel túl). Aki még akarja, az kiszedheti egy tálba. és ott lefedve tovább kelesztheti egy órácskát.
Eközben lecukrozzuk a ribizlit, kicsit szét is nyomkodhatjuk, hogy kieressze a levét.
Ha a tészta megkelt, akkor kiöntjük a tálból egy meglisztezett deszkára. Kb.2 centisre széthúzkodjuk simán kézzel. Ráhalmozzuk a cukros ribizlit a levével együtt, szétkenve az egész tésztán, kicsit bele is nyomkodjuk. Majd a 4 sarkát behajtjuk középre, majd félbehajtjuk az egészet, majd még egyszer félbe. Kissé laposra nyomjuk és 8 darabra vágjuk.
A darabkákat egyenként hosszában kézzel széjjelhúzzuk, így megnyúlik, és a hüvelykujjunk köré csavarjuk - nagyjából, mint egy csigát. Ne ijedjünk meg, hogy a ribizli kikandikál, az a lényeg, hogy kívül-belül legyen a gyümölcsből.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és megszórjuk cukorral a tetejüket.
200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg szép barnás lesz a tetejük.
Ő az áfonyához még kardamomot, narancshéjat és narancslevet is tett, Persze ő nem használt gépet hozzá, a tésztát kézzel dagasztotta.
A receptet Bejus1 küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!