Sütés főzés: Ribizlis kelt süti kenyérsütőgéppel

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ribizlis kelt süti kenyérsütőgéppel

 

 

 

Hozzávalók:

75 dkg  liszt

2 tojás

20 dkg cukor a tésztába + 10 dkg a ribizlire

3,75 dl langyos tej

5 dkg élesztő

5 dkg olvasztott vaj

35 dkg ribizli.

 

 

 

Elkészítés:

 

A kenyérsütőgép kelesztő programját használom, a ribizlin kívül mindent beleteszek. Először a liszt felét, majd kis sót és a 2 tojást, majd rá a liszt másik felét (nehogy a langyos tej összekapja a tojásokat). Beleöntöm a meglangyosított tejet, belemorzsolom az élesztőt és ráöntöm a cukrot, majd hozzáadom a megolvasztott vajat.

Elindítom a gép kelesztő programját (enyémen 1 óra 30 perces). Vigyázni kell vele, tovább keleszteni a gépben nem szabad, mert túlkel, és kifolyik az edényből (normál méretű kenyérsütő esetén, akinek a dupla keverőtárcsás van, annak valószínű nem kel túl). Aki még akarja, az kiszedheti egy tálba. és ott lefedve tovább kelesztheti egy órácskát. 

Eközben lecukrozzuk a ribizlit, kicsit szét is nyomkodhatjuk, hogy kieressze a levét.

Ha a tészta megkelt, akkor kiöntjük a tálból egy meglisztezett deszkára. Kb.2 centisre széthúzkodjuk simán kézzel. Ráhalmozzuk a cukros ribizlit a levével együtt, szétkenve az egész tésztán, kicsit bele is nyomkodjuk. Majd a 4 sarkát behajtjuk középre, majd félbehajtjuk az egészet, majd még egyszer félbe. Kissé laposra nyomjuk és 8 darabra vágjuk.

A darabkákat egyenként hosszában kézzel széjjelhúzzuk, így megnyúlik, és a hüvelykujjunk köré csavarjuk - nagyjából, mint egy csigát. Ne ijedjünk meg, hogy a ribizli kikandikál, az a lényeg, hogy kívül-belül legyen a gyümölcsből.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és megszórjuk cukorral a tetejüket.

200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg szép barnás lesz a tetejük.

Megjegyzés:A recept alapja *Jamie belevág* svédországi műsorából van.Áfonyával készítette.

Ő az áfonyához még kardamomot, narancshéjat és narancslevet is tett, Persze ő nem használt gépet hozzá, a tésztát kézzel dagasztotta.

 


A receptet Bejus1 küldte. Köszönjük!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu