Sütés főzés: Ricotta krémes réteskosárka

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ricotta krémes réteskosárka

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ricotta krémes réteskosárka


Hozzávalók:


4 réteslap
kb. 1 dl növényi olaj (lehet olíva, de kukorica- vagy napraforgóolaj is tökéletes)
25 dkg krémes ricotta
10 dkg porcukor
2 egész tojás külön választva a sárgája és a fehérje
1 csipet só
1 rúd vanília kikapart belseje (helyettesíthető vanília kivonattal, esetleg vaníliás cukorral)
1 citrom reszelt héja
1/4 gránátalma magjai
1/4 teáskanál zselatinpor 2 evőkanál vízben feloldva
kb. 1,5-2 dkg szeletelt, hámozott mandula


Elkészítés:

Mint minden rétesnél, itt is célszerű először a tölteléket elkészíteni. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verem. A két tojás sárgáját a cukorral, vaníliával habosra keverem, hozzáadom a ricottát, belereszelem az alaposan megsikált citrom héját. A fehérjehabot óvatos mozdulatokkal a ricottakrémhez keverem. A gránátalmából kiforgatom a gyönyörű piros magokat, a mandulaszeleteket serpenyőben zsiradék nélkül megpirítom.

A réteslapokat óvatosan kiterítem. Az első lapot megkenem olajjal, majd ráhelyezem a következőt, amit szintén vékonyan megkenek olajjal, ugyanígy járok el a maradék két lappal is. A 4 réteg egymáshoz tapasztott réteslapot előbb félbe, majd a feleket ismét félbe vágom, majd pedig merőlegesen is megteszem ugyanezt. Összesen 16 db nagyjából 10X10 cm-es négyzetet kapok. Egy muffintepsibe kis süthető papírokat helyezek, ezekbe „ültetem” a kis négyzetlapokat úgy, hogy a szélei túllógjanak kicsit a mélyedéseken.

A krémet egyenletesen elosztom a réteskosárkákban. 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe tolom, kb. 20 perc alatt megsütöm. A tésztaszélek kicsit megpirulnak, a töltelék megemelkedik, világos sárgára sül. A kész kosarakat rácsra helyezem, hagyom kihűlni. Ha a levegő mindenütt éri, megőrzi ropogósságát.

Mikor kihűltek, a zselatint feloldom a vízben, megmelegítem, de nem forralom. A feloldott zselatint langyosra hűtöm, mielőtt még megszilárdulna, beleforgatom a gránátalma magjait. Ezzel szép fényes bevonatot kapnak, nem esnek le a rétesek tetejéről. Kis szűrőlapát segítségével minden kosárkára kanalazok egy kevés csillogó gránátalmát, majd néhány szelet pirított mandulát.
Megjegyzés:
Frissen, de másnap is csuda finom! Nyáron akár ribiszkével, málnával, áfonyával is nagyszerű.

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Mindmegette

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu