Sütés főzés: Ricsett libacombbal

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

                   
                     

network.hu


Hozzávalók:

4 db libacomb,

1 bögre árpagyöngy,

2-3 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál őrölt paprika,

kevés őrölt   bors,

40 dkg nagyszemü fehér szárazbab,

1 nagy fej vöröshagyma,

10 dkg zsír ( ha van, akkor libazsír),

só.

 

 


Elkészítés:
   A megtisztított szárazbabot egy éjjelen át hidegvízben áztatjuk. Az árpagyöngyöt többször váltott vízben átmossuk, lecsurgatjuk. A kétféle hagymát apróra vágjuk (én reszelem). A megtisztított libacombokat sózzuk, és forró zsírban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A leszűrt babot és az árpagyöngyöt láasba tesszük. A vágott hagymaféléket abban a zsírban, amiben a combok sültek kissé lepirítjuk , hozzáadjuk a babhoz, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és az egészet jól összekeverjük.Végül belerakjuk a combokat, úgy, hogy a bab mindenhol jól befedje.Annyi vízzel engedjük fel, hogy jól ellepje és fedő alatt egyenletes hőmérsékletü sütőben puhára pároljuk. Megjegyzés: a tűzhelyen is elkészíthető, kis lángon főzve). Ha minden megpuhult, a combokat kiszedjük, a ricsttet elkeverjük, utána izesítjük ha kell, és forrón tálaljuk.
    Keménytojás gerezdekkel is tálalhatjuk.

 

Címkék: libacomb szárazbab árpagyöngy

Kapcsolódó cikkek:

  Babpástétom

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Kedves Sándor!Az oldalon megtalálhatóak drágább és olcsóbb receptek is.Van akinek van otthon libája,kacsája és mindeféle házi állata vagy éppen gyümölcsös kertjük stb. aki otthon mindet megtud termelni magának rájuk is gondolni kell és a sokféle receptekkel változatosabbá tenni az oldalt.Gondolni kell mindenkire és ez igaz amit a Marcsi írt ezzel a hozzászólással elveszi a receptíró kedvét,írja le legközelebb maga hogyan készíti olcsóbb változatban.Nem eszünk minden héten libát,kacsát,néha ez a plussz belefér.Tudom hogy nagyon sokan még ritkán sem tudják megvenni,sajnos.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Anna nincs mit köszönnöd! Számomra megtisztelő, ha valaki tölt fel.
Azt pedig nagyon nem tűröm ha belekötnek indokolatlanul.
Mindenki maga dönt akarja-e a receptet vagy nem. Drágának találja akkor inkább inkább ne írjon semmit, mint elveszi a feltöltők kedvét.
Mivel az oldalt nulláról indítottam, tisztelem az egyszerűt, a mesterit.
A tisztelet adást meg megköszönöm.
Örömmel várom receptjeid.

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Kedves Marcsi!

Köszönöm, hogy megvédtél engem és a receptemet!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Sándor! Szeretném ha egyszer nem azzal kezdené az írását mennyire drága valami. Elveszi a kedvét annak aki a receptet tesz fel.
Mégis azt írja egyszer majd elkészítik.
Itt tippeket igyekszünk adni, és mindenki maga dönt el elkészíti -e?
Nagyobb üzletekben 2 szelet hús, comb is ki van csomagolva, gondolva arra aki csak ennyit szeretne, kisebb baromfi üzletbe pláne lehet vásárolni.
Akinek pedig az udvaron szaladgál ő se biztos az egészet készít el, hanem csak kis részét.
Azért köszönöm a hozzászólást csak kicsit legyen pozitívabb.
Legyen szép napja.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Anna! Nagyon jónak ígérkező receptet tettél fel, nagyon köszönöm, nem mindennap kell libát, kacsát, és még sorolhatnám főzni.
Néha azért jól esik egy-egy újdonság.
Még egyszer köszönöm.

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Kedves Sándor!

A recept így szól, de pecsenye kacsacombbal készítve is finom. Nagyobb bevásárló központban kisebb adagokban is kapható, és úgy már nem is olyan drága!

Válasz

Szarka Sandor üzente 11 éve

Biztos finom lehet,és kiadós laktató,de a négy comb 2 liba ami kb 7000 Ft.
-Combot még a baromfi boltokban,és a bevásárló központokban sem láttam,csak kacsa,stb comb kapható!
-Igaz fél adagot is lehet készíteni,de akkor is libát kell venni!
-Szoktam venni,de akkor minden része sütésre,főzésre kerül!
-Köszönöm Kedves Anna talán egyszer elkészítjük a feleségemmel!
-Szép napokat.

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm.

Főzd meg, nem fogsz csalódni, mert nagyon finom!

Válasz

Madarász Lajosné Éva üzente 11 éve

Libacomb, inkább párolt káposztával. De ez is fincsi lehet.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu