Sütés főzés: Rizottó fasírt recept

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Rizottó fasírt recept

14 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

 

Nem tudom, hogy létezik-e ehhez hasonló recept, én ezt magam találtam ki. Isteni lett, mindenkinek nagyon ízlett.

Rizottó fasírt recept 
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 40 dkg riizs
  • 25 dkg  zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika (őrölt)
  • bors
  • olaj
  • 1db tojás

Panírozáshoz:

  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • olaj
 
Elkészítés: 
  • A rizst addig mossuk egy szitában, amíg az alatta lévő víz egészen átlátszó, tiszta nem marad, majd 20 percig áztatjuk.
  • Közben a csirkemájat egy pillanatra annyi forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi ellepi, és fehéredésig főzzük. Ezután lecsöpögtetjük, és egészen apró, borsónyi kockákra vágjuk.
  • A felhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott fokhagymát, végül a rizst , majd felöntjük a májas lével, valamint annyi vízzel, hogy a rizs térfogatának megfelelően az összes folyadék mintegy kétszerese legyen.
  • Belekeverjük a zöldborsót, valamint beletesszük a csirkemájkockákat. Felforraljuk, borssal, sóval ízesítjük, végül lefedve, nagyon kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi.
  • A kész rizottónkat óvatosan összeforgatjuk egy tojással és a pirospaprikával.Ha túlságosan lágy, zsemlemorzsát szórhatunk rá.
  • Majd gombócokat formálunk belőle, ellapítjuk, és a hagyományos módon kirántjuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és kisütjük. Csak éppen megpirítjuk,mert sülnie már nem kell.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Örülök a recept sikerének, sajnos most is csak két napot vagyok és öt napot megint nem elnézést amiért nem reagáltam.

Válasz

schön lászló üzente 14 éve

Nagyon tetszik,és szerintem ez megér egy probát.
üdv.Laci.

Válasz

Szabó Lajosné üzente 14 éve

A gyermekeim nem szeretik a májat.Ki fogom próbálni ezt a receptet,hátha így megeszik.
Üdv.Anna.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Igazad van, nagyon finom, csak én fasírtnak szoktam, rizs nélkül.Bábmilyen zöldséget tehetsz bele.

Válasz

Eipl Jánosné üzente 14 éve

Drága Msrcsika! Szerinted ezt a rizottó fasírt receptet el tudnám készíteni csirkemáj nélkül is? A családom egyes tagjai vegetáriánusok, és jó lenne elkészíteni ezt nekik...Tudsz segíteni?Üdv. panni

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon jó menüt találtál ki Marcsi!
Nálam is közben ,csak úgy jönnek az ötletek.
Én is elkészítte,olcsón tudtam venni csirkemájatmegvan a hétvégi menünk.
Puszillak:Edit.

Válasz

Mózes Mária üzente 14 éve

Nagyon ötletes és egyszerü,elkészítem-gratulálok!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu