Sütés főzés: Rizses eperzselés torta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 16 szelethez:

a tésztához:

4 tojás,

4 evőkanál kristálycukor,

4 evőkanál finomliszt,

a tepsi kikenéséhez:

2 dkg vaj vagy sütőmargarin,

finomliszt,

a tetejére:

15 dkg (kb. 1,5 dl) fényezetlen "A" rizs,

5 dl tej,

csipetnyi só,

3 dkg vaj vagy margarin,

5 evőkanál kristálycukor,

2 csomag vaníliás cukor,

1 púpozott evőkanál zselatinpor,

4 dl habtejszín,

4-5 evőkanál eperlekvár.

Plusz még a tetejére:

1 csomag (1,2 dkg) piros tortazselé por,

3 evőkanál kristálycukor,

fél kiskanál citromlé,

50 dkg eper (fagyasztott is lehet),

a díszítéshez:

tejszínhab,

8-10 szép szem eper.

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk. Két-három részletben a cukros tojássárgájához adjuk, közben részletekben beleszitáljuk a lisztet is.
Ezután egy margarinnal kikent, belisztezett, szív alakú tortaformába simítjuk, közepesen forró (180 C-fok, légkeveréses sütőben 165 C-fok) sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

A rizst átválogatjuk, megmossuk, majd 2 deci forrásban lévő vízbe szórjuk. Lefödve, kis lángon addig főzzük, míg a leve el nem párolog. Ekkor ráöntjük az időközben fölforralt tejet, csipetnyit sózzuk, a margarint beledobjuk. Amint újra forr, kis lángra állítjuk, lefödve kb. 10 percig pároljuk. A tűzről lehúzzuk, a kétféle cukorral ízesítjük, majd a fedele alá egy duplán hajtogatott konyharuhát teszünk, és a rizst így, saját gőzében hagyjuk kihűlni, teljesen megpuhulni.

A zselatint 1 deci tejszínben kevergetve addig melegítjük, míg fel nem oldódik benne, kissé hűlni hagyjuk. A többi tejszínt kemény habbá verjük, és először a rizst, majd az olvasztott zselatint keverjük bele.

A formában lévő piskótát a meglangyosított lekvárral megkenjük, majd a tejszínes rizst rásimítjuk. Hűtőszekrényben dermesztjük 2-3 órán át.

A tortazselé port 3 deci vízzel kevergetve fölforraljuk, a cukorral és a citromlével ízesítjük. Az epret lecsumázzuk, a tejszínes rizsre rakjuk, majd a már csak langyos zselét a torta tetejére öntjük. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

Tálaláskor a tortaformát leemeljük a süteményről, amit a szív alakját követve tejszínhabbal díszítünk, amibe cikkekre vágott epret tűzdelünk.

Tipp: Ha a formánk nem csatos, belülről béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy túllógjon a peremén. Beletesszük a sült tortalapot, majd így rétegezzük tovább. Ha megdermedt, a sütőpapírral könnyebb kiemelni a tortát a formából.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu