Sütés főzés: Ropogós-habos szilvás pite

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ropogós-habos szilvás pite

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ropogós-habos szilvás pite

 
Hozzávalók:


egy 23 cm átmérőjű, kerek piteformához:


A tésztához:


25 dkg rétesliszt
6 dkg porcukor
1 csipet só
1 egész tojás
10 dkg vaj
A töltelékhez:
25 dkg érett kék szilva
10 dkg fekete áfonya
1/2 gránátalma
2 evőkanál darált dió


A habréteghez:


3 kisebb tojásfehérje (vagy 2 nagyméretűé)
10 dkg kristálycukor
5 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor


Elkészítés:

A tésztához a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a cukrot, a sót, az apróra vágott hideg vajat, és gyors mozdulatokkal finom morzsává dolgozom. Ekkor hozzáadom a kissé felvert egész tojást. Labdává gyúrom, és 1 órára fóliába csomagolva beteszem a hűtőszekrénybe.

A pihentetés ideje alatt előkészítem a gyümölcsöket. A szilvákat kimagozom, nagyjából 1,5 cm-es kockákra darabolom. A gránátalmából kiütögetem a magokat. Az áfonyát megmosom, megszárítom. A háromféle gyümölcsöt összekeverem.

A tojásfehérjéből elektromos habverővel lágy habot verek kb. 2 perc alatt, majd folyamatos keverés mellett óvatosan hozzáadagolom a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. A fényes, habos krémhez a végén adom hozzá a darált diót – alaposan elkeverem.

A pihentetett tésztát két fólialap között akkora körlappá nyújtom, hogy kényelmesen kibélelhessem vele az előzetesen sütőpapírral borított piteformát úgy, hogy a széleire is jusson tészta. A kilógó részeket nyújtófa segítségével levágom. A tészta alját villával néhány helyen megszurkálom, a 2 evőkanál darált diót szétterítem rajta. Erre halmozom a színes gyümölcstriót, majd egyenletesen eloszlatom rajta a diós habot.

175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 35-40 perc alatt világos pirosra sütöm. Ha közben erősen pirulni kezdene a teteje, a sütési idő végéhez közeledve sütőpapírral borítom. Rácson hagyom langyosra hűlni.

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Mindmegette

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu