Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
6 db kacsacomb
1 dl száraz fehér bor
1 evőkanál méz
só, bors
Elkészítés:
A kacscombokat megmossuk, megtisztítjuk és bedörzsöljük sok sóval, majd meghintjük borssal. Mély tepsibe, vagy kacsasütő edénybe tesszük, egy kevés vizet öntünk alá, majd letakarjuk és a forró sütőbe tesszük sülni. Egy óra elteltével vegyük le a kacsacombokról a fedést, kenjük meg a mézes borral és közepesen forró sütőben süssük tovább. Időnként forgassuk meg és mindig kenjük be a mézes borral a kacsacombokat, hogy mindenütt ropogósra süljön. A sütési ideje körülbelül két-három óra, sütőtől függően.
Ropogós kacsacomb tippek:
A kacsacombokat jó meleg sütőben, időnként mézes borral locsolva süssük, de csak akkor locsoljuk, amikor az alá töltött víz már elpárolgott. A mézes bortól a hús szép színt és jó ízt kap. Ahhoz, hogy a kacsacombok mindegyik oldala egyformán ropogós legyen, időnként forgatni kell. Ha sütés közben a kacsacombok végei szenesedni kezdenek, tekerjük be alufóliával.
A kacsacombokat mindig fedjük le a sütés első fél órájára, hogy a sütőben az alá töltött víztől puhára párolódjon, majd a fedést levéve, süssük ropogósra. A ropogós kacsacombokat tálalásig hagyjuk a nyitott sütőben.
A ropogós kacsacombot jól átsütve kell tálalni. Fiatal vagy hízott kacsa egyaránt alkalmas sütésre.
A kacsacomb csak akkor sül ropogósra, ha tisztítás után alaposan megszárítjuk, majd a bőrét sütés előtt egy órával jól bedörzsöljük sóval.
A kacsacomb alá ne tegyünk zsiradékot, mert még a legsoványab kacsacomb is elegendő zsíradékot tartalmaz, viszont egy kevés vizet mindig öntsünk alá, hogy a hús puhulását elősegítsük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!