Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a piskótához:
15 dkg vaj,
8 dkg porcukor,
5 tojássárga,
15 dkg olvasztott,
65%-os étcsokoládé,
5 tojásfehérje,
8 dkg kristálycukor,
16 dkg liszt;
a bevonóhoz:
11 dkg porcukor,
15 dkg 65 %-os étcsokoládé,
6 dkg vaj,
5 cl ecet;
20 dkg forró barackíz
Elkészítés:
A sütőt 185 C-ra előmelegítjük és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját sütőpapírral kibéleljük. A vajat egy tálba tesszük, és a porcukorral habosra keverjük, majd a keverést tovább folytatva egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd belecsorgatjuk az olvasztott csokoládét. A keveréket félretesszük. Egy másik tálban robotgéppel felverjük a tojásfehérjéket – ha félkemény, hozzáadjuk a kristálycukrot és addig keverjük, amíg kemény hab lesz.
A csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal hozzákeverjük a tojáshabot, majd kis adagokban a lisztet. A masszát a sütőformába töltjük és az előmelegített sütőben egy óra alatt készre sütjük.
A bevonó massza elkészítése:
Egy edénybe 5 cl vizet töltünk, hozzáadjuk az ecetet és a cukrot és lassú tűzön folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt és beletesszük a csokoládét és a vajat, és addig keverjük, amíg sima nem lesz.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát vízszintesen félbevágjuk. Az alsó felére rákenjük a közben felforrósított baracklekvár felét, rátesszük a piskóta tetejét, majd kívülről is átkenjük a tortát a maradék forró baracklekvárral. Végül a tortát legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, bevonjuk a tortabevonóval és újabb egy órára a hűtőbe tesszük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!