Sütés főzés: Sacher torta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.



Hozzávalók a piskótához:

15 dkg vaj,

8 dkg porcukor,

5 tojássárga,

15 dkg olvasztott,

65%-os étcsokoládé,

5 tojásfehérje,

8 dkg kristálycukor,

16 dkg liszt;

a bevonóhoz:

11 dkg porcukor,

15 dkg 65 %-os étcsokoládé,

6 dkg vaj,

5 cl ecet;

20 dkg forró barackíz

Elkészítés:
A sütőt 185 C-ra előmelegítjük és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját sütőpapírral kibéleljük. A vajat egy tálba tesszük, és a porcukorral habosra keverjük, majd a keverést tovább folytatva egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd belecsorgatjuk az olvasztott csokoládét. A keveréket félretesszük. Egy másik tálban robotgéppel felverjük a tojásfehérjéket – ha félkemény, hozzáadjuk a kristálycukrot és addig keverjük, amíg kemény hab lesz.
A csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal hozzákeverjük a tojáshabot, majd kis adagokban a lisztet. A masszát a sütőformába töltjük és az előmelegített sütőben egy óra alatt készre sütjük.

A bevonó massza elkészítése:

Egy edénybe 5 cl vizet töltünk, hozzáadjuk az ecetet és a cukrot és lassú tűzön folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt és beletesszük a csokoládét és a vajat, és addig keverjük, amíg sima nem lesz.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát  vízszintesen félbevágjuk. Az alsó felére rákenjük a közben felforrósított baracklekvár felét, rátesszük a piskóta tetejét, majd kívülről is átkenjük a tortát a maradék forró baracklekvárral. Végül a tortát legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, bevonjuk a tortabevonóval és újabb egy órára a hűtőbe tesszük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu