Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg sárgarépa
4 tojás
15 dkg porcukor
15 dkg darát dió(mogyoró és mandula is lehet)
10 dkg finomliszt
1 citromreszelt héja
csipetnyi só
1-1 mokkáskanál gyömbérpor és őrölt szerecsendió
A krémhez:
50 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítom, finomra reszelem. A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a lereszelt sárgarépát, a darált diót, a lisztet, a citrom reszelt héját és a sót. A gyömbérporral és szerecsendióval fűszerezem. Ezután óvatosan összeforgatom a habbá vert tojásfehérjékkel. Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítom, majd előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. Ha kész, a formából kiborítom, és hagyom kihűlni.
A krém:
Úgy készül, hogy a krémsajtot a porcukorral és a vaníliás cukorral fényesre keverem, majd hozzáadom a narancs finomra reszelt héját. A tésztát lapjában kettévágom, és megtöltöm a krém kétharmadával, a többi krémmel pedig körben bevonom a tortát.
A receptet Munuska, a fotót Verrrrrus küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!