Sütés főzés: Sajtos-tejfölös tepsis hús

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sajtos-tejfölös tepsis hús

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

Egyszerűen elkészíthető, bár a sütés kicsit hosszadalmas, de a munka nem sok vele. Én szalonnába göngyölt pulyka- vagy csirkemellel készítem, mert a család csak a szárnyast hajlandó megenni!:-) Ilyenkor a sózással vigyázzunk, mert a szalonnák is elég sósak.

Sajtos-tejfölös tepsis hús recept
Hozzávalók:
  • 60 dkg sovány sertéstarja , szeletben
  • 1 kg burgonya
  • bors
  • 2 ek olaj
  • 1 ekprovencei-fűszerkeverék
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2+1 dl tejföl
  • 100 g trappista sajt
  • 100 g füstölt sajt
 

Elkészítés: 

180 fokra előmelegítjük a sütőt. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd hasábokra vágjuk. Nem túl mély tűzálló tál aljára rendezzük. Meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, valamint az olajjal, és lazán összekeverjük.

A hússzeleteket folpackkal letakarva kissé elvékonyítjuk. Mindkét oldalukat megszórjuk sóval, borssal és a fűszerkeverékkel, majd a burgonya-ágyra fektetjük. Tetejükre simítjuk az áttört fokhagymával elkevert 2 dl tejfölt. Letakarjuk alufóliával, és a sütőben 40-45 percet pároljuk.

A kétféle sajtot lereszeljük. Levesszük a tálról a fóliát, vastagon megszórjuk a sajttal, aztán visszatoljuk a sütőbe, és pirosra sütjük (további 20-25 perc).

A sütőből kivéve a maradék 1 dl tejföllel meglocsoljuk. Sütőedényben tálaljuk.

Frissen az igazi!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu