Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egyszerűen elkészíthető, bár a sütés kicsit hosszadalmas, de a munka nem sok vele. Én szalonnába göngyölt pulyka- vagy csirkemellel készítem, mert a család csak a szárnyast hajlandó megenni!:-) Ilyenkor a sózással vigyázzunk, mert a szalonnák is elég sósak.
Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd hasábokra vágjuk. Nem túl mély tűzálló tál aljára rendezzük. Meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, valamint az olajjal, és lazán összekeverjük.
A hússzeleteket folpackkal letakarva kissé elvékonyítjuk. Mindkét oldalukat megszórjuk sóval, borssal és a fűszerkeverékkel, majd a burgonya-ágyra fektetjük. Tetejükre simítjuk az áttört fokhagymával elkevert 2 dl tejfölt. Letakarjuk alufóliával, és a sütőben 40-45 percet pároljuk.
A kétféle sajtot lereszeljük. Levesszük a tálról a fóliát, vastagon megszórjuk a sajttal, aztán visszatoljuk a sütőbe, és pirosra sütjük (további 20-25 perc).
A sütőből kivéve a maradék 1 dl tejföllel meglocsoljuk. Sütőedényben tálaljuk.
Frissen az igazi!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!