Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
5 dkg vaj,
6 db szoba hőmérsékletű tojásfehérje,
8 dkg cukor,
3 db szobahőm. tojássárgája,
3 csapott ek finomliszt,
fél vaníliarúd,
1 ek rum.
Tálaláshoz:
porcukor vagy rummal elkevert sárgabaracklekvár.
Elkészítés:
Hideg sütőbe beteszünk egy 20×30 centis,másfél literes űrtartalmú kerámiatálat.Sütőt bekapcsoljuk 200 fokra,egyszerre melegítjük fel a sütőt és a tálat.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk,elzárjuk alatta a tüzet.
A galuskához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.Ezután a tojássárgákat,rumot,vanília kikapart belsejét,lisztet habverővel simára keverjük.Óvatosan hozzákeverjük a habhoz.
Ha a sütő és a tál felmelegedett a felolvasztott vajat újra felmelegítjük,kicsit sisteregni kezd a sütőből kivesszük a forró tálat majd beleöntjük a forró vajat.
A galuskából 4 nagy halmot teszünk a forró vajra és 10 perc alatt megsütjük őket.
Rögtön tálaljuk porcukorral megszórva vagy pedig rummal elkevert sárgabarack lekvárral.
Forrás: http://www.stahl.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!