Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Bár a fütyüléshez semmi köze, mégis szervezetünknek elengedhetetlen tápanyagokat, vitaminokat tartalmaz. Legnagyobb értéke magas béta-karotin tartalmában áll, ez antioxidáns hatással bír, szervezetünk pedig A-vitamint képes előállítani belőle, ez az A-vitamin úgynevezett elővitaminja. Az A-vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából, egyébként zsírban oldódó vitamin, amit nem tanácsos túladagolni, így sokkal biztonságosabb, ha az elővitaminját fogyasztjuk, aztán a szervezetünk annyit alakít át A-vitaminná, amennyire szüksége van. Érdekesség, hogy a sárgarépa sok zöldséggel ellentétben főzve táplálóbb, mint nyersen, főzés közben ugyanis károsodnak a sejtfalak, így a szervezetünk könnyebben hozzájut a karotinokhoz.
Hozzávalók:
4-5 friss, idei sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj
20 dkg aszalt szilva
3 evőkanál balzsamecet
2 teáskanál cukor
2 dl (vér)narancslé
só
frissen őrölt bors
fenyőmag
1 nagy csokor petrezselyem
Elkészítés:
A répákat megpucolom, majd ferdén vékonyra szeletelem. A magozott aszalt szilvákat negyedelem. A fenyőmagokat száraz serpenyőben megpirítom, majd egy tányérba szedem. A serpenyőbe olajat öntök, majd hozzáadom a répákat, párolom öt percig, majd megszórom egy csipet sóval, cukorral, és ráöntöm a balzsamecetet, a serpenyőt rázogatva a répaszeleteket karamellizálom.
Hozzáadom a szilvákat is, majd aláöntöm a vérnarancslét, és addig rotyogtatom, míg a folyadék nagy része el nem párolog. Sózom, borsozom - ízlés szerint -, majd hagyom kihűlni. A petrezselymet apróra vágom, megszórom vele a salátát, és a fenyőmaggal is hasonlóképpen teszek.
Ötlet: Lecker 2010/03
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!