Sütés főzés: Sárgatúró (Húsvétra a sonka mellé)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:


2 liter tej
20 db tojás
10 evőkanál Koronás cukor
5 dkg mazsola (csak ha szeretik)
1-2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 gézdarab vagy konyharuha

Elkészítés:

A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, Koronás cukorral, mazsolával, a reszelt citromhéjjal, vaníliával. A tojásokat egyenként felütöm egy tálba és éppen csak annyira keverem össze, hogy a sárgájuk kifakadjon. majd a tojásokat hozzáöntöm a tejhez és nagyon lassú tűzön óvatosan kevergetve, hogy szép mozaikos legyen, összefőzöm, amíg a tejsavó ki nem csapódik a tetején (ez egy vízszerű lé).


Ekkor beleszedem egy szűrőbe fektetett gézdarabba, és pár órára, hűvös helyre akasztva ki csepegtetem belőle a tejsavót. Így szép gombóc alakú lesz. Miután lecsepegett, hűtőbe teszem tálalásig. Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé.

 

Aki még nem készítette el soha az fele adaggal próbálja meg.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Marika próbáld ki. Körtvélyesi Andi receptjét nézd a mennyiség kisebb.
Próbaként ízlik-e? Nagyon sokan szeretik már nem csak Szabolcsban.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Irén! Neked is ez a recepted?
Van egy tag aki időnként megjelenik és mindig annyit ír DRÁGA. Nem kötelező megcsinálni semmit amit felteszünk.
Öröm számomra van aki szereti , és ilyenkor elkészíti.
Sós változata is van aki édesen nem szereti.
Andi írta le nekünk és a mennyiség ára is csökken, de szerintem minden recept arányát lehet csökkenteni a pénztárcánkhoz. Azt gondoltam ezzel sokan tisztába vannak. :))

Válasz

Havasi Irén üzente 11 éve

Végre van aki ismeri a szabolcsi húsvéti ételeket! Gratulálok! Én minden húsvétkor csinálok a családomnak és nagy sikere van!

Válasz

Alexa Erzsike üzente 11 éve

Nagyon finom. Minden husvétkor készítek a mi családunk szereti a férjemé nem.
Szerintem csak itt Debrecen környékén ismerik.

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 11 éve

Marcsika! Még nem hallottam ilyenről. Biztosan finom.

Válasz

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 11 éve

Nem egy olcsó kaja...de egyszer van húsvét egy évben...

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu