Sütés főzés: Sárgatúró (Húsvétra a sonka mellé)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:


2 liter tej
20 db tojás
10 evőkanál Koronás cukor
5 dkg mazsola (csak ha szeretik)
1-2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 gézdarab vagy konyharuha

Elkészítés:

A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, Koronás cukorral, mazsolával, a reszelt citromhéjjal, vaníliával. A tojásokat egyenként felütöm egy tálba és éppen csak annyira keverem össze, hogy a sárgájuk kifakadjon. majd a tojásokat hozzáöntöm a tejhez és nagyon lassú tűzön óvatosan kevergetve, hogy szép mozaikos legyen, összefőzöm, amíg a tejsavó ki nem csapódik a tetején (ez egy vízszerű lé).


Ekkor beleszedem egy szűrőbe fektetett gézdarabba, és pár órára, hűvös helyre akasztva ki csepegtetem belőle a tejsavót. Így szép gombóc alakú lesz. Miután lecsepegett, hűtőbe teszem tálalásig. Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé.

 

Aki még nem készítette el soha az fele adaggal próbálja meg.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Marika próbáld ki. Körtvélyesi Andi receptjét nézd a mennyiség kisebb.
Próbaként ízlik-e? Nagyon sokan szeretik már nem csak Szabolcsban.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Kedves Irén! Neked is ez a recepted?
Van egy tag aki időnként megjelenik és mindig annyit ír DRÁGA. Nem kötelező megcsinálni semmit amit felteszünk.
Öröm számomra van aki szereti , és ilyenkor elkészíti.
Sós változata is van aki édesen nem szereti.
Andi írta le nekünk és a mennyiség ára is csökken, de szerintem minden recept arányát lehet csökkenteni a pénztárcánkhoz. Azt gondoltam ezzel sokan tisztába vannak. :))

Válasz

Havasi Irén üzente 6 éve

Végre van aki ismeri a szabolcsi húsvéti ételeket! Gratulálok! Én minden húsvétkor csinálok a családomnak és nagy sikere van!

Válasz

Alexa Erzsike üzente 6 éve

Nagyon finom. Minden husvétkor készítek a mi családunk szereti a férjemé nem.
Szerintem csak itt Debrecen környékén ismerik.

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 6 éve

Marcsika! Még nem hallottam ilyenről. Biztosan finom.

Válasz

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 6 éve

Nem egy olcsó kaja...de egyszer van húsvét egy évben...

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu