Sütés főzés: Somlói kocka

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Somlói kocka

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Somlói kocka
  • Hozzávalók:
  • 6 db tojás 
  • 6 evőkanál cukor 
  • 6 evőkanál liszt 
  • 1 csomag vaniliaaroma 
  • 2 evőkanál kakaópor 
  • 10 dkg vaj 
  • 10 dkg darált dió 
  • 2 dl tej 
  • 1 evőkanál cukor 
  • 1 evőkanál rum 
  • 1 evőkanál liszt 
  • 2 dl tej 
  • 1 evőkanál cukor 
  • 10 dkg vaj 
  • 1 evőkanál liszt 
  • 2 evőkanál kakaópor 
  • 3 dl habtejszín 
  • 1 dl tej 
  • 1 evőkanál rum 
  • 10 dkg cukor 
  • 2 evőkenál kakaópor 
  • 1 marék rumba áztatott mazsola
  • Elkészítés:
  • Két négyzet vagy téglalap alakú tortaformát vajjal és liszttel előkészítünk. A sütőt 180 °C-os-ra hevítjük. A csokoládés és vaníliás piskótatortákat így készítjük: a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját cukorral habosra keverjük, előbb a liszttel, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével lassan összekeverjük. A masszát kétfelé választjuk. Egyik részét 2 evőkanál kakaóval, a többit vaníliaaromával ízesítjük, és a tortaformákba öntjük. Az egészet negyed óráig sütjük. A kellően megsült piskóta a tortaforma oldalától elválik. A formából kiborítva a piskótát hűlni hagyjuk.
  • A diókrém készítése. A darált diót, vajjal, tejjel, cukorral, rummal és liszttel összekeverjük. Folytonos kevergetés közben felforraljuk, majd állni hagyjuk. Az egyik piskótát megkenjük a krémmel, megszórjuk mazsolával és a másik piskótával beborítjuk.
  • A csokoládékrém készítése. A tejet a felvert tojással, cukorral, vajjal, liszttel és kakaóporral összekeverjük. Alacsony hőfokon besűrűsödésig kevergetjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd rákenjük a piskótára. Dermedni hagyjuk.
  • Ha a krém már megszilárdult, a tésztát kockákra vágjuk, és tálra rakjuk. A tejet 5 dkg cukorral elkeverjük, rumot adunk hozzá, és a krémet a piskótára öntjük. Tejszínhabbal díszítjük az édességet. Tálalás előtt a maradék kakaóporból cukorral és kevés vízzel sűrű szirupot készítünk, és a tejszínhabra öntögetjük

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu