Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
2+8 dkg vaj
5 dkg trappista sajt
20 dkg ecetes uborka
8 tojás
4 dkg liszt
8 evőkanál tej
1 evőkanál mustár
1/2 kávéskanál szardellapaszta
15 dkg gépsonka, szeletben
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat). Vastagon kikenünk egy 20x30 cm-es tepsit 2 dkg vajjal. A sajtot megreszeljük. Finomra-apróra vágunk 6 dkg ecetes uborkát, a többit hosszanti szeletekre gyaluljuk. A tojásokat felütjük, tálba csúsztatjuk, kissé felverjük, majd apránként beleszitáljuk a lisztet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sajtot, végül a tejet, és habverővel jól összedolgozzuk. A tepsibe öntjük, és középső bordamagasságra állított rácson kocsonyás keménységűre megsütjük (8-10 perc). A tepsiben hagyjuk kihűlni. A maradék 8 dkg vajat habosra kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a szardellapasztát, a felaprózott uborkát és egy kevés (frissen) őrölt borsot (só valószínűleg nem szükséges, mert sok a sós hozzávaló!). A tojáslepényt a tepsiből alufóliára csúsztatjuk. A hosszanti széleken 2-2 cm-t szabadon hagyva a tetejére fektetjük a sonkaszeleteket, megkenjük az uborkás krémmel, majd a fólia segítségével szorosan feltekerjük, és magába a fóliába csomagoljuk. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor lehántjuk a tekercsről az alufóliát, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és tálra rendezzük. A tál szegélyét az ecetes uborkaszeletekkel díszítjük. Sokmagos pirítós, vegyes idénysaláta illik hozzá.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!