Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
25 dkg rizs,
25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé),
25 dkg sovány, főtt sonka vagy tarja,
4 tojás,
10 dkg reszelt sajt (bármilyen fajta lehet, de legjobb a füstölt),
5 dkg vaj (vagy margarin),
5 dl füstölt hús leve, (vagy 1 csapott mokkáskanál füstízű só és 5 dl víz),
1 teáskanál currypor,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
Az átválogatott és többször váltott vízben megmosott rizst annyi tiszta,
hideg vízbe áztatom, amennyi bőven ellepi. Egy óra múlva leszűröm, és a
rizst a vajon üvegesre pirítom. Mély tűzálló tálba szórom. Hozzáteszem a
megtisztított, kis kockákra vágott leveszöldséget és az ugyancsak kis
kockákra vágott sonkát. Rászórom a sajt háromnegyed részét, meghintem a
sóval, a törött borssal, és ráöntöm a füstölt-húslét. Ha nem lepi el a
folyadék a tál tartalmát, akkor vízzel még kiegészítem. Szorosan
lefedem, és az előmelegített, forró sütőbe tolom. Addig párolom, amíg az
összes levét elfövi. A habosra felvert tojásokat megsózom, megborsozom,
és ráöntöm a már megduzzadt rizsszemekre. Villával kis lyukakat fúrok
bele, hogy a tojásmassza befolyhasson az étel aljába és a közepébe.
Ezután visszatolom a forró sütőbe, és fedő nélkül addig pirítom, amíg
szép piros lesz a teteje. A megmaradt reszelt sajtot rászórom, és forrón
tálalom.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!