Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg zöld spárga
4 dkg vaj
4 dkg liszt
4 dl tej
só
szerecsendió
2 tojás
15 dkg pulykasonka
15 dkg apró durumtészta.
Elkészítés:
Először a tésztát al dente megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. Sütőtálban is elkészíthetjük, ilyenkor szeletekre/kockákra vágva adagoljuk. Forrás:mindmegette
Közben a spárgasípok fás végeit levágjuk, megtisztítjuk (de nem hámozzuk!), megmossuk, levágjuk a fejét, a szárakat 3 darabra vágjuk. Sóval és 1 teáskanál cukorral ízesített vízben (párolóbetéten) megpároljuk. Először csak a szárakat tesszük az edénybe, majd kb. 3 perc múlva a fejeket, mivel ezek rövidebb idő alatt megpuhulnak. Szűrőben kihűtjük, lecsöpögtetjük.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a karikákra vágott hagymát megdinszteljük rajta, liszttel megszórjuk, összemelegítjük, a tejet kis adagokban hozzáadjuk, csomómentesre keverjük, fűszerezzük, besűrítjük. Beleolvasztjuk a sajtot, levesszük a tűzről, langyosra hűtjük. Belekeverjük a felvert tojásokat, majd a botmixerrel pürésített spárgát.
4 db hőálló müzlis tálkát kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlyemorzsával, a spárgás keverék felét elosztjuk bennük. A maradékba beleforgatjuk a kockákra vágott sonkát és a tésztát, a tálakba merjük.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát! Ha szükséges, a széleit késsel meglazítjuk, tányérra fordítjuk. A tetejét szeletekre vágott spárgaszárral és 1-1 db spárgafejjel díszíthetjük.
Paradicsommal vagy paradicsom salátával és friss bagettel tálaljuk.
A receptet és a fotót Suslinc13 küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!