Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg spárga
1/2 citrom
A sajtkrémmártáshoz:
12,5 dkg natúr tejszínes krémsajt
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1/2 citrom leve.
A körethez (8 palacsintához):
18 dkg liszt
2 tojás
3,5 dl tej
2 dl ásvány- vagy szódavíz.
A sütéshez:
olaj
8 szelet gépsonka.
A díszítéshez: kapor.
Elkészítés:
A palacsintához a lisztet simára keverjük a tojással, a tejjel és egy csipet sóval, amíg a spárgát megtisztítjuk, pihenni hagyjuk. A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, majd 8-10 szálat a fejénél összefogunk, és egyforma hosszúságúra vágunk. Vékony zsineggel összekötve csinos kis kötegekké rendezzük. Közben lábasban vizet forralunk, a citromot beledobjuk, 1 kk. sóval és a cukorral ízesítjük. A spárgát belerakjuk, majd a lángot mérsékelve, 12-15 perc alatt (a szálak vastagságától függően) félpuhára főzzük. Ha kész, szűrőkanállal óvatosan jeges vízbe szedjük. Megvárjuk, amíg kihűl, leszűrjük, lecsepegtetjük.
A palacsintatésztához keverjük a vizet. Kiolajozunk egy serpenyőt, és egymás után 8 palacsintát sütünk. Mindegyikre egy-egy szelet sonkát fektetünk, és jó szorosan föltekerjük, hagyjuk kissé kihűlni. Végül kicsit ferdén, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sajtkrémmártás: A mártáshoz a krémsajtot a tejföl felével kis lángon, kevergetve fölmelegítjük. A lisztet és a maradék tejfölt összekeverjük, és a krémsajtos masszát ezzel besűrítjük. Megsózzuk, és a citromlével ízesítjük, ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk.
A spárgákat, miután a zsineget leoldottuk róluk, szintén megmelegítjük, tálra rakjuk. A forró mártással leöntjük, és a sonkás palacsintával körítjük. Tetejét kaporral díszítjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 718 kcal.
Forrás:mindmegette
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!