Sütés főzés: Spárgával töltött szűzpecsenye

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók négy személyre:

40 dkg spárga,

1 tk cukor,

1 ek citromlé,

60 dkg szűzpecsenye,

fél dl olaj.

A paradicsomos raguhoz:

20 dkg paradicsom,

4 szál zöldhagyma,

fél dl olívaolaj,

1 ek finomra vágott bazsalikom.

Elkészítés:

A spárgát meghámozzuk, megmossuk, egymás mellé fektetjük, és a fás végüket alul levágjuk úgy, hogy egyforma hosszúak legyenek. A paradicsomokat meghámozzuk, kimagozzuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spárgát sós, cukros, citromleves forró vízben 2-4 percig főzzük, mérettől függően. Amikor a spárga roppanósan puha, kivesszük a főzővízből és jeges vízbe tesszük. A húst hártyáitól megtisztítjuk, felszeleteljük, megmossuk és leszárítjuk, majd kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk. Minden szelet húsra 3-5 spárgát fektetünk, majd feltekerjük, és húsgyűrűvel rögzítjük. A sütőt 120 C-fokra előmelegítjük. Felforrósítjuk az olajat egy sütőbe is betehető serpenyőben, és 2-3 perc alatt körbesütjük benne a húst, majd 5 percre a sütőbe tesszük. Ha valaki jobban átsütve szereti, a sütő hőmérsékletén kell emelni. Amikor kész, kivesszük, és 2-3 percig pihentetjük, majd levesszük a gyűrűket. A serpenyőben visszamaradt zsiradékra teszünk fél dl vizet, és összeforraljuk.
Amíg sül a hús, a raguhoz az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a bazsalikomot, és 2-3 perc alatt összepároljuk, és levesszük a tűzről. A spárgás húst a paradicsomos raguval tálaljuk. Köretnek burgonyapüré illik hozzá.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu