Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg vaj
35 dkg finomliszt
1 db tojás
só.
A töltelékhez:
45 dkg spenót /friss vagy leveles/
2 x 10 dkg tejszínes krémsajt
20 dkg juhsajt /natúr/
2 dl tejszín
4 db tojás
3 evőkanál búzadara
1 db vöröshagyma
őrölt bors
pár kocka füstölt szalonna
őrölt szerecsendió
A tojásfasírthoz (18 db lesz belőle):
6 + 1 db tojás
1 db lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
őrölt bors
pirospaprika
2 db zsemle
kevéske tej
olaj.
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrom egy tálban. Pihentetés nélkül egy kapcsos 28 cm-es tortaformába nyomkodom, amit előtte egy kerekre vágott sütőpapírral kibéleltem.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra, és elkészítem a spenótos tölteléket.
Egy serpenyőbe kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a leforrázott és éppen csak feldarabolt spenótleveleket. Sózom, borsozom, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítem. Felöntöm tejszínnel, kevergetem, majd meghintem a búzadarával, és belekeverem a tejszínes krémsajtot. Óvatosan sózom, nehogy túl sós legyen! Beleütök 4 egész tojást, és ezzel addig kevergetem amíg a tojások meg nem sülnek.
Ráöntöm az egészet a tésztára. A juhsajtot és a szalonnát felkockázom, ezekkel még szépen megrakom a tetejét, esetleg jöhet még rá durvára darált színes bors is.
Betolom az előmelegített sütőbe, és legalább 1 órát sütöm. Akkor van készen, ha a tészta kilógó széle is megpirult egy kicsit. Hagyom egy kicsit hűlni (fél órát), mielőtt felszeletelem mint egy tortát.
A tojásfasírthoz egy serpenyőben kevés olajon a 6 db tojásból tojásrántottát készítek, melyet állandóan kevergetek, hogy apró darabokra essen szét.
A zsemléket kevés tejben megáztatom, kinyomkodom, kézzel szétmorzsolom, és egy nagyobb tálba teszem át. Erre kerül a reszelt lilahagyma, a reszelt fokhagyma, 1 nyers tojás, 1 marék friss kakukkfű. Ízesítem mustárral, sóval, őrölt borssal, pirospaprikával, és ha nagyon képlékeny lenne, akkor még egy kevéske szemlemorzsát is szórok bele (olyan legyen az állaga, mintha rendes húsos fasírtot készítenénk).
Kézzel kisebb gombócokat formázok, zsemlemorzsába forgatom, majd forró olajban kisütöm.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!