Sütés főzés: Spenótos torta tojásfasírttal

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg vaj

35 dkg finomliszt

1 db tojás

só.


A töltelékhez:

45 dkg spenót /friss vagy leveles/

2 x 10 dkg tejszínes krémsajt

20 dkg juhsajt /natúr/

2 dl tejszín

4 db tojás

3 evőkanál búzadara

1 db vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

őrölt bors

őrölt chili

pár kocka füstölt szalonna

őrölt szerecsendió

olaj.


A tojásfasírthoz (18 db lesz belőle):

6 + 1 db tojás

1 db lilahagyma

3 gerezd fokhagyma

mustár

őrölt bors

pirospaprika

1 marék friss kakaukkfű

zsemlemorzsa

2 db zsemle

kevéske tej

olaj.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához valókat összegyúrom egy tálban. Pihentetés nélkül egy kapcsos 28 cm-es tortaformába nyomkodom, amit előtte egy kerekre vágott sütőpapírral kibéleltem.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra, és elkészítem a spenótos tölteléket.

Egy serpenyőbe kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a leforrázott és éppen csak feldarabolt spenótleveleket. Sózom, borsozom, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítem. Felöntöm tejszínnel, kevergetem, majd meghintem a búzadarával, és belekeverem a tejszínes krémsajtot. Óvatosan sózom, nehogy túl sós legyen! Beleütök 4 egész tojást, és ezzel addig kevergetem amíg a tojások meg nem sülnek.

Ráöntöm az egészet a tésztára. A juhsajtot és a szalonnát felkockázom, ezekkel még szépen megrakom a tetejét, esetleg jöhet még rá durvára darált színes bors is.

Betolom az előmelegített sütőbe, és legalább 1 órát sütöm. Akkor van készen, ha a tészta kilógó széle is megpirult egy kicsit. Hagyom egy kicsit hűlni (fél órát), mielőtt felszeletelem mint egy tortát.

A tojásfasírthoz egy serpenyőben kevés olajon a 6 db tojásból tojásrántottát készítek, melyet állandóan kevergetek, hogy apró darabokra essen szét.

A zsemléket kevés tejben megáztatom, kinyomkodom, kézzel szétmorzsolom, és egy nagyobb tálba teszem át. Erre kerül a reszelt lilahagyma, a reszelt fokhagyma, 1 nyers tojás, 1 marék friss kakukkfű. Ízesítem mustárral, sóval, őrölt borssal, pirospaprikával, és ha nagyon képlékeny lenne, akkor még egy kevéske szemlemorzsát is szórok bele (olyan legyen az állaga, mintha rendes húsos fasírtot készítenénk).

Kézzel kisebb gombócokat formázok, zsemlemorzsába forgatom, majd forró olajban kisütöm.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu