Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1/2 zacskó gríz
1 kis doboz mirelit, leveles spenót
0,5 kg ricotta
Fokhagyma
Rozmaring (só, bors)
3 tojás
1 tk. mustár
Elkészítés:
Első lépésként egy lábosba felteszek vizet melegíteni. A ricottát egy nagy keverőtálba öntöm, majd hozzászórok 8 deka grízt és félreteszem. A még kicsit fagyos spenótleveleket jó éles késsel kisebb darabokra vágom, és mivel a fagyasztás miatt még nagy a víztartalma, alaposan kinyomkodom, majd ezt is a grízes ricottához szórom. Fogok egy négyoldalú reszelőt, és a túrógombóc ízesítéséhez lereszelek rajta egy fej fokhagymát, és már a hagymapép is mehet a spenótos túróhoz. Ízlés szerint sózom és egy kis rozmaringgal ízesítem. Jöhet bele 3 tojássárgája. A tojásfehérjéket pedig felverem. Az ízesített túrót alaposan összekeverem, majd hozzálazítom a tojásfehérje habot is.
A túrógombóc alapot fél órára félre teszem pihenni.
Az idő leteltével a túróból gombócokat formálok és sós, lobogó vízben kifőzöm.
Egy serpenyőben 2-3 gerezd apróra zúzott fokhagymát kevés olívaolajon megpirítok, 1 púpozott teáskanálnyi mustárral színt és ízt adok neki, majd ízlés szerint borsozom, és az egészet alaposan elkeverem. Mikor a fokhagyma már megpirult, rászórok 1 evőkanálnyi lisztet, azzal is elkeverem, majd kb. 0,5 deci tejjel felöntöm. Megsózom és kevergetés mellett mártás sűrűségűre forralom.
Ekkora már a túrógombócok is megfőttek, beleszedem a mártásba, és szépen tálalom.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!