Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: (Kb. 40 db)
1 tasak vaníliaízű desszertöntet
150 ml száraz fehérbor vagy pezsgő
125 ml víz
1 csipet só
2,5 dkg lágyvaj vagy margarin
7,5 dkg búzaliszt
3 tojás (közepes méretű)
15 g keményítő
25 dkg zsírszegény túró
2 csapott teáskanál sütőpor
Ezenkívül:
Napraforgó olaj
Kevés cukor
1 tasak vanillincukor
Előkészítés:
A töltelékhez a desszertöntetet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 150 ml bor vagy pezsgő felhasználásával elkészítjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Az napraforgó olajat 180 °C-ra felforrósítjuk.
Elkészítés:
A vajat, a sót, és a vizet egy főzőedényben összefőzzük, majd levesszük a tűzről. A lisztet az étkezési keményítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a forró folyadékhoz, és sima masszává keverjük. Az egészet újra felforraljuk, és 1 percig állandó kevergetés mellett főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk hűlni. A tojásokat egyenként a konyhai robotgép középső fokozatán a masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a túrót és a sütőport is, és jól elkeverjük.
A masszából két teáskanál segítségével dió nagyságú golyókat formázunk, és a forró olajban aranybarnára sütjük. A golyókat szalvétán jól lecsöpögtetjük.
A desszertöntetet vékony csövű tortadíszítőbe töltjük, és minden labdába egy kis adag szószt spriccelünk. A cukrot a vanillincukorral elkeverjük, és a labdákat megforgatjuk benne.
Tipp:
Néhány labdát a desszertöntet helyett lekvárral is megtölthetjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!