Sütés főzés: Spicces túrólabdák

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 



Hozzávalók:    (Kb. 40 db)

1 tasak   vaníliaízű desszertöntet
150 ml száraz fehérbor vagy pezsgő
125 ml víz
1 csipet só
2,5 dkg lágyvaj vagy margarin
7,5 dkg búzaliszt
3 tojás (közepes méretű)
15 g  keményítő
25 dkg zsírszegény túró
2 csapott teáskanál  sütőpor

Ezenkívül: 

Napraforgó olaj
Kevés cukor
1 tasak  vanillincukor

Előkészítés: 

A töltelékhez a desszertöntetet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 150 ml bor vagy pezsgő felhasználásával elkészítjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Az napraforgó olajat 180 °C-ra felforrósítjuk.

Elkészítés:  
 
A vajat, a sót, és a vizet egy főzőedényben összefőzzük, majd levesszük a tűzről. A lisztet az étkezési keményítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a forró folyadékhoz, és sima masszává keverjük. Az egészet újra felforraljuk, és 1 percig állandó kevergetés mellett főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk hűlni. A tojásokat egyenként a konyhai robotgép középső fokozatán a masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a túrót és a sütőport is, és jól elkeverjük.
A masszából két teáskanál segítségével dió nagyságú golyókat formázunk, és a forró olajban aranybarnára sütjük. A golyókat szalvétán jól lecsöpögtetjük.
A desszertöntetet vékony csövű tortadíszítőbe töltjük, és minden labdába egy kis adag szószt spriccelünk. A cukrot a vanillincukorral elkeverjük, és a labdákat megforgatjuk benne.

Tipp:

Néhány labdát a desszertöntet helyett lekvárral is megtölthetjük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu