Sütés főzés: Süssünk tiroli almás rétes

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Süssünk tiroli almás rétes

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Elképzelni sem lehet az ünnepi asztal egy finom illatos sütemény nélkül. Íme, a tiroli almás rétes receptje!

Hozzávalók:

25 dkg liszt,

25 dkg vaj,

1,2 dl víz,

1 kanál ecet,

só,

Töltelék:

1 kg alma,

5 dkg darált dió,

12 dkg porcukor,

5 dkg zsemlemorzsa,

5 dkg mazsola,

őrölt fahéj,

1 db tojás.

Elkészítés:

Töltelék:

Az almát megmossuk, maghámozzuk, a magházat kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy lábosban addig pároljuk, amíg a leve el nem fő, majd hozzáadjuk a porcukrot, a diót, a fahéjat, és a mazsolát. Ha kész félre tesszük.

Tészta:

A tésztához a lisztből, vajból, vízből, ecetből és sóból tésztát gyúrunk, majd betesszük egy fél órára a hűtőbe. Kivesszük és egy nyújtó deszkán 3-4 mm vastag tésztát nyújtunk belőle. A széléből vágjunk le 2 cm.-es csíkokat ez lesz a díszítés.


Összeállítás:

Ezután a tészta középre ráhalmozzuk, a tölteléket elsimítjuk és két oldalról a tészta széleit ráhajtjuk középre úgy, hogy fedjék egymást. Megkenjük, felver tojással, és a korában levágott csíkokkal díszítjük. Ezt is megkenjük tojással és megszurkáljuk villával az egész tésztát.

Előmelegített forró sütőbe toljuk a tepsit majd 15 perc múlva vegyük takarékra a hőfokot. Ha szép pirosa sült vegyük, ki hagyjuk kihűlni és ferdén felvágva porcukorral megszórva tálaljuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Hű Marcsika, ennek a rétesnek a receptje nagyon jól hangzik, szépet mutat a képen is. Feltétlenül ki kell próbálni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

nagyon jó recept ki fogom próbálni

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu