Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
25 dkg vaj,
1,2 dl víz,
1 kanál ecet,
só,
Töltelék:
1 kg alma,
5 dkg darált dió,
12 dkg porcukor,
5 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg mazsola,
őrölt fahéj,
1 db tojás.
Elkészítés:
Töltelék:
Az almát megmossuk, maghámozzuk, a magházat kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy lábosban addig pároljuk, amíg a leve el nem fő, majd hozzáadjuk a porcukrot, a diót, a fahéjat, és a mazsolát. Ha kész félre tesszük.
Tészta:
A tésztához a lisztből, vajból, vízből, ecetből és sóból tésztát gyúrunk, majd betesszük egy fél órára a hűtőbe. Kivesszük és egy nyújtó deszkán 3-4 mm vastag tésztát nyújtunk belőle. A széléből vágjunk le 2 cm.-es csíkokat ez lesz a díszítés.
Összeállítás:
Ezután a tészta középre ráhalmozzuk, a tölteléket elsimítjuk és két oldalról a tészta széleit ráhajtjuk középre úgy, hogy fedjék egymást. Megkenjük, felver tojással, és a korában levágott csíkokkal díszítjük. Ezt is megkenjük tojással és megszurkáljuk villával az egész tésztát.
Előmelegített forró sütőbe toljuk a tepsit majd 15 perc múlva vegyük takarékra a hőfokot. Ha szép pirosa sült vegyük, ki hagyjuk kihűlni és ferdén felvágva porcukorral megszórva tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!