Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
12,5 dkg 70%-os étcsoki
15 dkg tejcsoki
2,5 dl tejszín
3 evőkanál folyékony glükóz szirup
6 evőkanál Baileys
10 dkg őrölt mandula
8 db ropogós keksz
15 málnaszem (fagyasztott)
1 evőkanál olvasztott vaj
A csokikat alacsony hőfokon felolvasztom, majd a lángról félrehúzom, és hozzákeverem a tejszínt, a glükóz szirupot és a Baileyst. A kekszet összetöröm géppel, vagy erős tasakba teszem, és a sodrófát végiggörgetem rajta. A darált kekszet összekeverem az őrölt mandulával. Egy hosszúkás formát folpackkal kibélelek úgy, hogy túlnyúljon a forma peremén. Ezt bekenem az olvasztott vajjal, majd az őrölt mandula és keksz keverékének felét beleöntöm a formába, és addig ügyeskedek, hogy a forma belsejét bevonja mindenhol a mandulás kekszdara.
Elkészítés:
Ebbe beletöltöm a csokis keveréket. Belenyomkodom a málnaszemeket. A tetejére rászórom a kekszes-mandulás keverék maradék részét. A folpackot ráhajtom a tetejére, és hűtőbe teszem. Jobb esetben egy egész éjszakára, rosszabb esetben min. 4 órára. Tálaláskor a formából kiborítom, a folpackot lefejtem róla, majd meleg vízbe mártott késsel szeletelem.
A kiindulási pont az Olive magazin egyik sütis különszámában talált olasz mogyorós süti volt.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!