Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: kb 20 szelet
Túrós tésztához:
150 ml tej
7,5 dkg lágy vaj vagy margarin
37,5 dkg búzaliszt
1 tasak élesztő
75 g porcukor
1 tasak vanillincukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)
töltelékhez:
7,5 dkg mazsola
1 kávés,kanál rum aroma
1 tasak vaníliás pudng
1 db vaníliarúd
8 dkg porcukor
1/2 l tej
50 dkg zsírszegény túró
Krémhez:
4 tojásfehérje (közepes méretű)
12,5 dkg lágy vaj
10 dkg porcukor
4 tojássárgája (közepes méretű)
2 dkg étkezési keményítő
Előkészítés:
A tepsit (40 x 30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A mazsolát az aromával összekeverjük, és letakarva állni hagyjuk. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint a cukor hozzáadásával elkészítjük, majd fóliával a puding felszínét rögtön letakarjuk, és hagyjuk kihűlni. A tésztához a tejet egy főzőedényben felmelegítjük, majd a vajat felolvasztjuk benne. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és egyenletesen hozzákeverjük az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg vajas tejet, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A tészta széleit a tepsi szélénél kicsit felhúzzuk. A túrót és a mazsolát hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz, és az így kapott krémmel megkenjük a tésztát.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon.
A vajat a cukorral habosra keverjük, a tojássárgáját fokozatosan hozzáadjuk. Az így kapott krémhez a felvert tojáshabot hozzáforgatjuk, az étkezési keményítőt a tetejére szitáljuk, és óvatosan elkeverjük. A krémet a túrókrémen egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk. Előmelegített sütőben (2-3 fokozaton), kb 30 perc alatt a süteményt megsütjük. A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint vaníliaízű porcukorral meghintve tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!