Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 púpos evőkanál porcukor
vanília aroma.
A gyümölcsszószhoz:
30 dkg friss vagy fagyasztott szeder
1 dl 80%-os rum
3 evőkanál nádcukor
2 teáskanál kukoricakeményítő 1 dl vízben feloldva.
A grillázshoz:
3 dkg vaj
4 evőkanál nádcukor
Elkészítés:
A krémhez a tejszínt fölverjük, a mascarponéhez adjuk a porcukorral és a vanília aromával együtt. Isteni kalóriabomba.
A szószhoz a cukrot a vajjal karamellizájuk, beletesszük a kiolvadt szedret és egy feles rumot. Hagyjuk egyet-kettőt rottyanni, majd beletesszük a másik felest is, majd a kukoricakeményítős vizet hozzáadjuk, újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
A grillázshoz a vajat a cukorral karamellizájuk, fahéjjal ízesítjük, majd belekeverjük a mandulát. Tepsi hátuljára öntjük, megvárjuk, amíg megszilárdul, majd apró darabolra törjük.
A krémet és a gyümölcsszószt poharakba rétegezzük, a tetejét megszórjuk a grillázzsal, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A receptet és a fotót Boróka küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!