Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezek a szendvicskrémek nagyon jók az egész családnak, és nagyban megkönnyíti azt a mindennapi gondot is, hogy mit adjunk a gyereknek tízóraira.
A fűszerezést mindenki kedvére csinálja.
Spenótos krém
1/2 csomag mirelit spenót, só, bors, fokhagyma (friss, por, vagy krém), ½ kg
vaj vagy margarin. A spenótot kiolvasztom, kinyomkodom a víztől. A margarint
összekeverem a fűszerekkel és hozzáadom a spenótot. Egy éjszakára a hűtőbe
teszem, hogy az ízek jól összeérjenek. A fűszereket mindig ízlés szerinti
mennyiségben teszem hozzá. Sárgaborsó (vagy feles zöldborsó) krém (mindkettő
ugyanolyan fajta, csak a színe más) 25 dkg feles sárga vagy zöldborsó, egész
babérlevél, 1 fej vöröshagyma, só, bors, őrölt kömény, őrölt babérlevél, 50 dkg
margarin vagy vaj. A borsót megfőzöm a vöröshagymával és az egész
babérlevéllel. Ha magfőtt, kiveszem a hagymát és a babérlevelet, villával
áttöröm. Hozzáadom a borsot, az őrölt köményt, az őrölt babérlevelet és a sót,
vagy ételízesítőt. Ha kihűlt elkeverem a margarinnal, és hűtőbe teszem, hogy az
ízek jól összeérjenek.
Lencsekrém
50 dkg lencse, l fej vöröshagyma, egész babérlevél, só, bors, őrölt kömény, 50
dkg vaj vagy margarin, őrölt babérlevél. A lencsét megfőzöm a vöröshagymával és
az egész babérlevéllel. Ha megfőtt kiveszem a hagymát és a babérlevelet. Ha
kihűlt, felét turmixolom, a másik felét egészben hagyom. Hozzákeverem a
fűszereket és a margarint, végül az egészben hagyott lencsét.
Céklakrém
1 kg cékla, őrölt bors, őrölt kömény, 50 dkg margarin vagy vaj. A céklát
héjában megfőzöm. Ha elkészült megtisztítom és kisebb darabokra vágom, utána
turmixolom, úgy, hogy apró darabok is maradjanak benne. Hozzákeverem a
fűszereket és a margarint. Hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Brokkolikrém
50 dkg brokkoli, só, őrölt bors, őrölt kömény, 50 dkg margarin vagy vaj. A
brokkolit sós vízben megfőzöm. Ha elkészült a főzőlét leöntöm, vagy
felhasználom valamilyen étel készítéséhez. Ha a brokkoli kihűlt villával
áttöröm és hozzáadom a fűszereket és a vajat vagy margarint.
Karfiolkrém
1 közepes fej karfiol (kb. 1 kg), 50 dkg vaj vagy margarin, só, őrölt fehér
bors, csipet őrölt kömény, l csomag apróra vágott petrezselyemzöld. A karfiolt
sós vízben megfőzöm. Ha kihűlt villával összetöröm, (a levét felhasználhatom
más ételek készítéséhez) hozzáadom a fűszereket, az apróra vágott petrezselymet
és a margarint Hűtőbe téve az ízeket összeérlelem.
Sárgarépakrém
50 dkg sárgarépa, 50 dkg margarin, őrölt kömény, őrölt bors, őrölt rozmaring,
só. A sárgarépát megtisztítom, karikára vágom és megpárolom. Ha elkészült
villával áttöröm. Amikor kihűlt hozzáadom a margarint és a fűszereket.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Burgonyakrémes sajttekercs
Kolbászos sajttekercs