Sütés főzés: Szendvicskrémek az egész családnak

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szendvicskrémek az egész családnak

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Ezek a szendvicskrémek nagyon jók az egész családnak, és nagyban megkönnyíti azt a mindennapi gondot is, hogy mit adjunk a gyereknek tízóraira.

A fűszerezést mindenki kedvére csinálja.

Spenótos krém
1/2 csomag mirelit spenót, só, bors, fokhagyma (friss, por, vagy krém), ½ kg vaj vagy margarin. A spenótot kiolvasztom, kinyomkodom a víztől. A margarint összekeverem a fűszerekkel és hozzáadom a spenótot. Egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy az ízek jól összeérjenek. A fűszereket mindig ízlés szerinti mennyiségben teszem hozzá. Sárgaborsó (vagy feles zöldborsó) krém (mindkettő ugyanolyan fajta, csak a színe más) 25 dkg feles sárga vagy zöldborsó, egész babérlevél, 1 fej vöröshagyma, só, bors, őrölt kömény, őrölt babérlevél, 50 dkg margarin vagy vaj. A borsót megfőzöm a vöröshagymával és az egész babérlevéllel. Ha magfőtt, kiveszem a hagymát és a babérlevelet, villával áttöröm. Hozzáadom a borsot, az őrölt köményt, az őrölt babérlevelet és a sót, vagy ételízesítőt. Ha kihűlt elkeverem a margarinnal, és hűtőbe teszem, hogy az ízek jól összeérjenek. 
Lencsekrém
50 dkg lencse, l fej vöröshagyma, egész babérlevél, só, bors, őrölt kömény, 50 dkg vaj vagy margarin, őrölt babérlevél. A lencsét megfőzöm a vöröshagymával és az egész babérlevéllel. Ha megfőtt kiveszem a hagymát és a babérlevelet. Ha kihűlt, felét turmixolom, a másik felét egészben hagyom. Hozzákeverem a fűszereket és a margarint, végül az egészben hagyott lencsét. 
Céklakrém 
1 kg cékla, őrölt bors, őrölt kömény, 50 dkg margarin vagy vaj. A céklát héjában megfőzöm. Ha elkészült megtisztítom és kisebb darabokra vágom, utána turmixolom, úgy, hogy apró darabok is maradjanak benne. Hozzákeverem a fűszereket és a margarint. Hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek. 
Brokkolikrém
50 dkg brokkoli, só, őrölt bors, őrölt kömény, 50 dkg margarin vagy vaj. A brokkolit sós vízben megfőzöm. Ha elkészült a főzőlét leöntöm, vagy felhasználom valamilyen étel készítéséhez. Ha a brokkoli kihűlt villával áttöröm és hozzáadom a fűszereket és a vajat vagy margarint. 
Karfiolkrém
1 közepes fej karfiol (kb. 1 kg), 50 dkg vaj vagy margarin, só, őrölt fehér bors, csipet őrölt kömény, l csomag apróra vágott petrezselyemzöld. A karfiolt sós vízben megfőzöm. Ha kihűlt villával összetöröm, (a levét felhasználhatom más ételek készítéséhez) hozzáadom a fűszereket, az apróra vágott petrezselymet és a margarint Hűtőbe téve az ízeket összeérlelem. 
Sárgarépakrém
50 dkg sárgarépa, 50 dkg margarin, őrölt kömény, őrölt bors, őrölt rozmaring, só. A sárgarépát megtisztítom, karikára vágom és megpárolom. Ha elkészült villával áttöröm. Amikor kihűlt hozzáadom a margarint és a fűszereket. 

Címkék: hidegtál

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 11 éve

Nem lehetnek rosszak....

Válasz

Péter Éva üzente 11 éve

Köszi a jó ötletet. A spenótot és a lencsét biztosan megcsinálom.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu