Sütés főzés: Szezámmagos-sajtos stangli

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szezámmagos-sajtos stangli

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Szezámmagos-sajtos stangli

  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb tojás 
  • 5 dkg vaj 
  • 1 evőkanál szezámmag 
  • 0.5 kiskanál só 
  • 2 evőkanál tej 
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt 
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 
  • 10 dkg BL112-es búzaliszt és egy kevés a formázáshoz 
  • 1 kiskanál fűszerpaprika 
 
  • Elkészítés:
  • A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük; a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A kétféle lisztet a sóval egy tálba szitáljuk és összekeverjük. Hozzáadjuk és belemorzsoljuk a vajat. Rászórjuk a parmezán sajtot.
  • Felverjük a tojást a tejjel, 1 evőkanálnyit elveszünk belőle és félretesszük. A maradékot a lisztes keverékhez öntjük, és az egészet sima tésztává gyúrjuk. A munkalapot vékonyan belisztezzük, és gyorsan átgyúrjuk rajta a tésztát.
  • A fűszerpaprikát a belisztezett munkalapra szórjuk, és a tésztát 20×20 cm-es négyzetlappá nyújtjuk.Bekenjük a félretett tojásos-tejes keverékkel, rászórjuk a szezámmagot, és kissé a tésztába nyomkodjuk
  • A négyzetlapot félbevágjuk, és mindkét felét körülbelül 1 cm széles csíkokra szabjuk. A csíkokat kicsit megcsavarjuk, hogy végül spirálformát kapjunk. A csavart rudakat a tepsibe tesszük, és a végeiket kissé lenyomjuk, nehogy sütés közben felkunkorodjanak.
  • Az előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt ropogósra sütjük. Kivesszük, rövid időre a tepsiben hagyjuk, hogy kissé hűljön, majd melegen tálaljuk. Dobozban tárolva 5 napig friss marad.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu