Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
7,5 dl szilvalekvár (házi, nem túl sűrű)
A tésztához:
25 dkg darált mák
25 dkg cukor
2 db narancs reszelt héja
1 kiskanálnyi őrölt fahéj
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
só
25 dkg vaj.
Elkészítés:
A lekvár kivételével minden alapanyagot egy nagyobb tálban összekeverek kézzel, majd fél órára hűtőbe teszem. Csak teljes kihűlés után szeletelem fel, mert melegen morzsálódik és a levágott szélei hamarabb kiszáradnak.
A sütőt előmelegítem 175 fokra. Egy 33 x 35 cm-es tepsit margarinnal kikenek.
Kiveszem a hűtőből a tésztát, egy darabot (kb. 1/4 részt) leválasztom, ebből lesznek a rácsok a tetején, a többit belenyomkodom a tepsibe. Készítek neki egy pici peremet is, mert egy egész üveg lekvárral fogom leönteni, jobb, ha nem sül az oldalához a lekvár. A félretett darabból kisebb nudlikat sodrok, ezeket megpróbálom rács formában elrendezni a lekváron.
Betolom a sütőbe, és legalább 40 percig sütöm.
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!