Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
25-30 dkg ecetes szilvabefőtt,
1 evőkanál mustár,
1 dl vörösbor,
1 teáskanál burgonyaliszt (vagy búzakeményítő),
1 dl tejföl,
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg és őrölt koriander, csipetnyi cukor és ízlés szerint só.
Elkészítés:
A szilvabefőttet leszűröm, kimagozom, és nagyon apróra összevagdalom. A borba belekeverem a burgonyalisztet, hozzáadok 2-3 evőkanál ecetes szilvalevet és a tejfölt, majd állandó keverés közben jól elforralom. Ezután hozzáteszem a vagdalt szilvát és a fűszereket, belekeverem a mustárt, és még egyszer felforralom. Hagyom kihűlni és jól záródó üvegbe téve, a hűtőszekrényben tárolom. 1 hétig eláll, sült szárnyashoz kiváló mártás.
Ecetes szilva:
Hozzávalók: 2 kg kemény, de érett, magvaváló szilva, 4
dl víz, 1 dl borecet, 40 dkg cukor, fél citrom sárga lereszelt héja, csipetnyi
só. Elkészítése: A szilvát gondosan
megmosom, szitán lecsöpögtetem, majd kimagozom. Tálba teszem. A cukrot, a
vizet, az ecetet és a citromhéjat (citromhéj helyett tehetünk bele fahéjat és szegfűszeget) összekeverve felforralom, majd leforrázom
vele a gyümölcsöt. Ha a lé teljesen kihűlt, a szilvát leszűröm, és üvegekbe
teszem, a visszamaradt szirupot ismét felforralom, végül azon forrón ráöntöm a
szilvára. Rögtön lekötöm, és ha kihűlt, akkor teszem el a végleges helyére.A kétszeri forralás a dunsztolás helyett van.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!