Sütés főzés: SZILVESZTERRE RÉTEST

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

SZILVESZTERRE RÉTEST

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 


Recept Paradicsom - receptek, gasztonómiai cikkek
 
Bővelkedünk újévi babonákban, ezek közül az egyik, hogy érdemes sokféle rétessel "nyújtani" a gazdagságot. Mivel már 30-adika van és nyakunkon a szilveszter, azt ajánlom, ne kezdjünk bele a rétestészta elkészítésébe, megteszi a bolti csomagolt kész réteslap is. Csak arra kell figyelni, hogy bőven kell locsolni olvasztott zsírral, nem csak a lapok közé, hanem a tetejét is. Hatféle tölteléket ajánlok, készítsünk belőle minél többfélét, ezen ne múljon a gazdagságunk :-)
 

Rétes

Hozzávalók:

Zsír
Réteslap
Porcukor
Morzsa

Elkészítés:

Egy réteshez 3 lapra lesz szükség, az elsőt tiszta, száraz abroszra vagy konyharuhára fektetjük, lapokat egyenként megkenjük olvasztott zsírral. A rétesre először mindig morzsát szórunk, majd jön a töltelék, vigyázzunk, ne legyen túl sok. Majd a konyharuha széleit felemelve laposan összecsavarjuk. Zsírral megkenjük és zsírozott tepsiben egyenletes tűznél pirosra sütjük. Porcukorral meghintjük.

Almatöltelék

Hozzávalók:

1 kg alma
20 dkg cukor
fahéj

Elkészítés:

Almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem és megpárolom. Amikor a levét elfőtte 20 dkg cukorral és a fahéjjal összekeverem. A réteslapokat megszórom morzsával és erre terítem az almatölteléket.

Túrótöltelék

Hozzávalók:

30 dkg túró
1 evőkanál tejföl
1 tojás
2 evőkanál cukor
1 evőkanál búzadara
vaníliás cukor
mazsola

Elkészítés:

Mazsolát tejbe áztatom, túrót áttöröm, elkeverem a tejföllel, darával, tojássárgájával, vaníliás cukorral, hozzáadom a mazsolát és végül a tojás felvert habját óvatosan.

Mák- vagy diótöltelék

Hozzávalók:

15 dkg darált mák / dió
10 dkg cukor
2 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A diót vagy mákot a cukorral összekeverjük, rászórjuk a rétesre és tejföllel meglocsoljuk.

Meggy- vagy cseresznyetöltelék

Hozzávalók:

Fél kiló gyümölcs
Cukor

Elkészítés:

Kimagozzuk a gyümölcsöt és jól lecsepegtetjük a levét. Morzsával hintett réteslapra tesszük, cukorral megszórjuk.

Káposztatöltelék

Hozzávalók:

80 dkg fehér káposzta
5 dkg zsír

bors
cukor

Elkészítés:

Káposztát lereszeljük, megsózzuk és a sóban állni hagyjuk fél órát. Zsírt felforrósítjuk kevés cukorral, káposztát kinyomkodjuk és a zsírban megpirítjuk, borsozzuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu