Sütés főzés: Szlovák mézes krémes

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szlovák mézes krémes

 

 

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt

10 dkg porcukor

1 evőkanál méz

5 dkg 

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 tojássárgája

1 evőkanál rum.


A krémhez:

1 l tej

2 csomag vaníliás pudingpor

1 evőkanál liszt

3 tojássárgája

15 dkg cukor

20 dkg 

10 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor.


A habhoz:

5 dl tejszín

1 csomag habfixáló.


A tetejére:

15 dkg étcsoki

5-6 evőkanál étolaj.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 2 lapot sütünk belőle egy nagy gáztepsi hátulján.

A krémhez a pudingport a liszttel, a cukorral kikevert tojássátrgákkal a tejben felfőzzük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krém, hozzáadjuk a cukros margarinhoz, és jól összekeverjük.

Az egyik lapra rásimítjuk a krémet, majd a kemény habbá vert tejszín következik. Rátesszük a másik lapot, és vagy porcukorral hintjük meg a tetejétm vagy csokimázzal vonjuk be. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés:

Amikor először készítettem ezt a sütit, kb. fél óra alatt fogyott el. Nagyon puha és finom!

A receptet és a fotót Kriszta0817 küldte. Köszönjük!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Fehérné Katalin üzente 13 éve

Én mindig a pudingot 1 ek liszttel és 3-4 dl tejjel főzöm fel, hagyom langyosra hűlni, a cukrot a puha vajjal kikeverem kézi mixerrel és akkor keverem hozzá a pudingot, mert így egy nagyon jó kemény masszát vagyis főzött krémet kapok, ebbe lehet tenni még kókusz reszeléket és nagyon finom krémet kapunk. A nutellát mogyorókrémet is puha vajjal és kakaó hozzáadásával keverem ki kézi mixerrel és nagyon finom krémet kapunk, csak tortalap kell hozzá. 6 perc alatt lehet sütni piskótát a tuppervare szilikon formákbam, lóhere, kerek, őzgerinc formákban. Ha valakit érdekel szivesen megmutatom. Jó sütést mindenkinek percek alatt.

Válasz

SZENTGYORGYI ALEXANDRU üzente 13 éve

Szivesen irnek kommentart,velemenyezest minden sutirol,de fenykeprol nem tudom ertekelni az izeket,aromakat es a texturat. Elismeroen nyilatkozok a fenykepen latottakrol, ugy igaz, hogy ,,Szem-szajnak ingere !"
Isten eltessen minden belevalo konyhatundert !
Alex

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu