Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 1,5 kg csont nélküli bárányhús, 2 nagy fej hagyma, 3 dl olívaolaj, 2 dl paradicsomlé, 3 db padlizsán, 2 evőkanál liszt, 1/2 liter tej, 5 dkg trappista sajt, petrezselyemzöld (a díszítéshez), só, bors. Elkészítése: A húst felkockázom, hasonlóan, mint egy hagyományos pörkölthöz szoktam, a hagymákat apróra vágom, a sajtot lereszelem, a petrezselyem zöldjét nagyon apróra vágom.
Egy mélyebb teflon serpenyőben felhevítek 2 dl olíva olajat, rádobom a hagymát, üvegesre párolom, majd beleadom a felkockázott húst, megsózom, borsozom, néhány percig pirítom. Beleöntöm a paradicsomlevet, 10-15 percig így főzöm, majd felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Addig főzöm közepes lángon, míg a hús megpuhul, ha elfövi a levét, pótolom.
A padlizsánokat forró sütőbe teszem, hogy megpuhuljanak, majd kiveszem, meghámozom, és apróra felkockázom őket. Egy újabb serpenyőt kerítek, a maradék olívaolajon megpirítom a lisztet, hozzáadom a padlizsánomat, és nagyon lassan, folyamatosan keverve a tejet, majd a reszelt sajtot is. Sózom, borsozom, közepes lángon folyamatosan kevergetve készre főzöm. Merülő turmixszal pürésítem.
A kész húst a padlizsánpürével tálalom, az apróra vágott petrezselyemmel díszítem.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!