Sütés főzés: Talas kebap - Török étel

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók: 


A töltelékhez:

1,5 kg báránycomb,

1 kg hagyma,

2 dl olívaolaj,

2 dl paradicsomlé,

1 csomag mirelit mexikói zöldség (sárgarépa, kukorica, zöldborsó), só, bors, oregánó.


A tésztához:

2 csomag fagyasztott leveles tészta,

2 db tojás,

2-3 evőkanál olívaolaj (a tészta nyújtásához).

 

 


Elkészítése: 

A báránycombot felszeletelem, sózom, borsozom, állni hagyom, a hagymát felkarikázom. Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben (amit később a sütőbe betehetek) felhevítem az olajat, beledobom a felkarikázott hagyma felét, üvegesre párolom. Belerakom a hússzeleteket, és a paradicsomlevet, fűszerezem sóval, borssal és az oregánóval, összepirítom. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, nagy lángon felforralom, majd közepes tűzön a hús puhulásáig főzöm, ha igényli, adok még hozzá kevés vizet.

 
Közben egy lábasban, sós vízben megfőzöm a mexikói zöldségkeveréket, ha kész leszűröm, félreteszem. Amikor a hús puha, hozzáadom a maradék hagymát, majd az edényt 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, 15 percig így sütöm. A sütőből kivéve leszűröm, a levét félreteszem, melegen tartom, a húst és a főtt zöldséget összekeverem, állni hagyom.


A leveles tésztáimat fél centis vastagságúra nyújtom, gyengén megsózom, félbe hajtom, ismét kinyújtom az előzőhöz hasonlóan. Olyan 10x10 centis négyzetekre vágom, ezeket újra összehajtogatom, egyenként kinyújtom, majd cipókat formázok belőlük, és 10-15 percig pihentetem őket. 
Amikor cipócskáim kipihenték magukat, mindegyiküket megkenem kevés olajjal, újra rájuk küldöm a nyújtófát, igyekszem egyforma nagyságú, olyan 15x15 centis, fél centi magas darabokra nyújtani őket. Minden tésztadarabra ráhelyezek egy szelet bárányhúst, a raguból is halmozok rá, majd a tésztákból batyukat formázok, jól lezárom őket.
Kevés olajjal kikenek egy (vagy több) tepsit, a batyukat hajtogatott felükkel lefelé belehelyezem, a felvert tojásokkal, kenőtollal megkenem.

Forró sütőbe tolom, 10 percig így sütöm, majd a lángot közepesre véve még 15-20 percet adok neki.
A sütőből kivéve azon melegében, a húslével meglocsolva tálalom.


Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu