Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A húsvéti sonkához ajánljuk ezt a finom üde tavaszi zöld salátát, amely bármilyen húshoz, vagy önmagában is fogyasztható.
Hozzávalók:
1 fej fejes saláta,
3 kígyóuborka,
1 csomag újhagyma,
1 jégsaláta,
1 pohár tejföl,
1 pohár kefir,
1 pohár joghurt,
só, bors, mustár,
cukor, citromlé, kapor,
balzsamecet, Oliva olaj.
Elkészítés:
A fejes salátát leveleire szedjük, jó alaposan megmossuk és kézzel kis darabokra tépkedjük. A madársalátát is megmossuk és szintén egy nagyobb tálba összetépkedjük. Az uborkát meghámozzuk és ki, hogy szereti vagy kockára, vagy karikára vágjuk. Az újhagymát felaprítjuk és ezt is hozzáadjuk a többi zöldhöz.
Az öntetet:
A tejfölt, a joghurtot és a kefirt összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, kevés cukorral, mustárra, citromlével és szórunk rá friss, vagy ha nincs szárított kaprot. Aki szereti, tehet még bele egy fej fokhagymát és kevés majonézt, feta sajtot, és szezámmagot is. Az öntet ízesítjük kevés balzsamecettel és egy kanál Oliva olajjal, majd jó alaposan összekeverjük és ráöntjük a zöld saláta alapra. Fogyasztás előtt tegyük be a hűtőbe egy órára, majd hidegen tálaljuk.
Tipp:
Nagyon finom önmagában is, de a húsvéti sonka mellé is kiváló tavaszi zöld saláta.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!