Sütés főzés: Távol-keleti csirkenyárs és Tex-mex pulykamell grillen

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Távol-keleti csirkenyárs:

 

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé

2 gerezd fokhagyma

1 kisebb fej vöröshagyma

kis darab gyömbér

2 hegyes erős paprika

3 evőkanál citrom

2 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál szezámolaj

1 teáskanál cukor

csipetnyi só.

 


 

Elkészítés:

 

Fogjuk a húst, és a rostok irányában centiméter vastag csíkokra vágjuk. Elővesszük kedvenc NDK turmixunkat, belehajigáljuk a tisztított fokhagymát, a gyömbért, a kimagozott, darabolt paprikát, a szintén tisztított, darabolt vöröshagymát. Ráöntjük a folyékony alkotóelemeket, meghintjük a cukorral, és pépesre turmixoljuk. Fogunk egy üvegtálat, beletesszük a húst, leöntjük a páccal, és lefedve hűtőben egy órácskát érleljük.

Sütéskor a húst hullámosan kis nyársakra húzzuk, és a parázstól 6 cm-es távolságra grillezzük, közben természetesen fordítjuk, és a maradék páclével kenegetjük. Grill hiányában kevés olajon, közepes hőfokon nyugodtan megsüthetjük kedvenc serpenyőnkben is.

Tálaljuk párolt rizzsel, friss zöldsalátával, s bontsunk fel mellé egy kellőképpen behűtött cserszegi fűszerest.

Megjegyzés:

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

 

 

Tex-mex pulykamell grillen:

 

Hozzávalók:

60 dkg pulykamellfilé

2 evôkanál csípôs mustár

2 evôkanál olaj

4 evôkanál sû

rített paradicsom (paradicsompüré)

2 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 csapott kiskanál fokhagymakrém

1 kiskanál barnacukor (kristálycukor vagy méz is lehet)

1 mokkáskanál Erôs Pista vagy csípôs Piros Arany.

 

Elkészítés:

A pulykamellet a rostjaira merôlegesen 4 nagy szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit, esetleges inas részeit bevágjuk.

Egy tálban a mustárt, az olajat, a sûrített paradicsomot, a zúzott fokhagymát vagy a fokhagymakrémet, a cukrot és az Erôs Pistát összekeverjük. A húst belerakjuk, és alaposan bedörzsöljük a fûszerekkel. Letakarva 1-2 napra betesszük a hûtôszekrénybe.

Amikor a grillrostély kellôen forró, és a faszén csak parázslik alatta, a fûszeres pulykaszeleteket rárakjuk, és egyszer-kétszer megforgatva kb. 6 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

Pulyka helyett más grillezni való húst is készíthetünk ugyanígy: például szûzpecsenyét, marhahátszínt, csirkemellet, de akár harcsafilét is.

 

Forrás:mindmegette

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu