Sütés főzés: Tejbegríz luxusmódra

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tejbegríz luxusmódra

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Gyermekkorunk édességei egy kis variálással egészen új megvilágításba kerülhetnek. Valahogy így jártam zsenge korom egyik kedvencével is. Hányszor ettük forrón - csak a tányér széléről lapátolva, mert ott már nem volt olyan forró -, keserű "cicás" kakaóporral és kristálycukorral, esetleg fahéjas cukorral megszórva! A luxus később a banános Bedecos (megvan?!) vagy még később a neszkvikk nyuszis jelentette! És a menzai darabok?! A nagy göbökkel? Brrrr. Pedig lehet belőle igazi luxusdesszertet is varázsolni! A tejen, búzadarán kívül még két alapanyag kell hozzá és kész is. A tejbepapiból így lesz könnyed, straccatella beütésű desszert:

Hozzávalók:
3 dl tej
2 dl tejszín
5 dkg búzadara
1 evőkanál barna nádcukor
1 vaníliarúd
csipet só
1 tojás
5 dkg jó minőségű étcsoki
friss ropogós cseresznye

(Friss cseresznye még nincs de befőttel is finom, ami barack is lehet télen)

 

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt a felhasított vaníliarúddal, a cukorral, csipet sóval összemelegítem. A grízt a folyadékba öntöm, és kevergetve megfőzöm, majd a lángról félrehúzom. A tojást szétválasztom. A sárgáját a kissé kihűlt grízhez keverem. A fehérjéből kemény habot verek, és óvatosan a tojásos grízhez adagolom.

Megjegyzés:

Folpackot terítek a tetejére, hogy kihűléskor ne bőrösödjön. Itt következik a kínzó várakozás. Ha kihűlt a massza, az étcsokit feldarabolom, majd a tejbegrízhez keverem. Ha még langyos volt, a csokidarabkák márványosra festik majd a krémet. Majd irány a hűtő. Sok friss cseresznyével eszem.

Családtagok vaktesztelése során igen kevesen jöttek rá, milyen "krém" is ez valójában!

Ötlet: Lecker 09/06



 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kiss Judith üzente 14 éve

Marcsika!!!
Nagyon jó ötletet adtál. Holnap ez lesz a vacsim.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu