Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gyermekkorunk édességei egy kis variálással egészen új megvilágításba kerülhetnek. Valahogy így jártam zsenge korom egyik kedvencével is. Hányszor ettük forrón - csak a tányér széléről lapátolva, mert ott már nem volt olyan forró -, keserű "cicás" kakaóporral és kristálycukorral, esetleg fahéjas cukorral megszórva! A luxus később a banános Bedecos (megvan?!) vagy még később a neszkvikk nyuszis jelentette! És a menzai darabok?! A nagy göbökkel? Brrrr. Pedig lehet belőle igazi luxusdesszertet is varázsolni! A tejen, búzadarán kívül még két alapanyag kell hozzá és kész is. A tejbepapiból így lesz könnyed, straccatella beütésű desszert:
Hozzávalók:
3 dl tej
2 dl tejszín
5 dkg búzadara
1 evőkanál barna nádcukor
1 vaníliarúd
csipet só
1 tojás
5 dkg jó minőségű étcsoki
friss ropogós cseresznye
(Friss cseresznye még nincs de befőttel is finom, ami barack is lehet télen)
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt a felhasított vaníliarúddal, a cukorral, csipet sóval összemelegítem. A grízt a folyadékba öntöm, és kevergetve megfőzöm, majd a lángról félrehúzom. A tojást szétválasztom. A sárgáját a kissé kihűlt grízhez keverem. A fehérjéből kemény habot verek, és óvatosan a tojásos grízhez adagolom.
Megjegyzés:
Folpackot terítek a tetejére, hogy kihűléskor ne bőrösödjön. Itt következik a kínzó várakozás. Ha kihűlt a massza, az étcsokit feldarabolom, majd a tejbegrízhez keverem. Ha még langyos volt, a csokidarabkák márványosra festik majd a krémet. Majd irány a hűtő. Sok friss cseresznyével eszem.
Családtagok vaktesztelése során igen kevesen jöttek rá, milyen "krém" is ez valójában!
Ötlet: Lecker 09/06
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!