Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
fél liter tej,
1 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
5 dkg élesztő,
1 kg liszt,
1 tojás,
fél dl étolaj, vagy olvasztott baromfizsír.
A töltelékhez :
10
tojás, egy liter tejföl, 2 púpos kanál porcukor, 12 evőkanál
kristálycukor, 1 citrom reszelt héja. A tepsi kenéséhez zsír, a rétes
nyújtásához liszt, a tészta locsolásához olvasztott sertészsír.
Egy
nagyobb tálba sót, cukrot, morzsolt élesztőt és langyos tejet teszünk.
Összekeverjük, és hagyjuk felfutni. Beleütünk 1 tojást, öntünk hozzá
olajat, vagy baromfizsírt, és beleszitáljuk a lisztet. Összedolgozzuk.
Addig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk, és a táltól és a kéztől is
elválik a rétes. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kettévágjuk, és
mindkettőből cipót alakítunk. Letakarjuk, és kb. 15 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejfölt összekeverjük a porcukorral, és keményre felverjük, mint a tejszínhabot.
Az egész tojásokat kristálycukorral szintén habosra keverjük,
majd a tejfölös masszához öntjük. Lazán összekeverjük, és hozzáadjuk a
reszelt citromhéjat.
Az asztalt fehér abrosszal leterítjük, liszttel alaposan
beszórjuk. A megpihent rétestésztákat egyenként kissé megnyújtjuk,
tetejüket olvasztott zsírral lekenjük, és az asztalon lisztezett kézzel
széthúzzuk. Tejfölös töltelékkel gazdagon meglocsoljuk, olvasztott
zsírral megspricceljük, és az abrosz segítségével feltekerjük.
Félbehajtjuk, és zsírozott tepsibe tesszük. Tetejét olvasztott zsírral
lekenjük, majd a másik rétest is elkészítjük, és mellé helyezzük. Kissé
előmelegített sütőben sütjük. Tehetünk alá egy edénybe egy
kevés vizet, hogy sütés közben adjon egy kis párát a rétesnek.
Szeletelés után porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!