Sütés főzés: Tekert nasi

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tekert nasi

11 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

Hozzávalók:

 

1 cs leveles tészta,
1 tojás felverve,
kb. 20 dkg reszelt sajt,
kb. 10 dkg húsos füstölt szalonna,
kis csokor snidling apróra vágva,

Elkészítés:

 

A leveles tésztát kiengedés után kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Kb. 20 cm legyen a hossza.

Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a nagyon apróra vágott szalonnával, ráreszeljük a sajtot.
Eztán kb. 2 cm széles csíkokat vágunk, összehajtjuk (feleződik a 20 cm), a két végét jól összenyomjuk, és gyors, határozott mozdulattal tekerünk rajtuk egy-két fordulatot. Rögtön a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A tésztát megkenjük tojással, 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt pirosra sütjük.

 

Nagyon finom gyors, fénykép elmaradt gyorsan nyoma veszett.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Marcsi örülök neki,szívesen. Én is sokszor használom, egyre több a választék belőlük.

Válasz

Kné Mari üzente 11 éve

Kedves Marcsi! Végre "leesett a tantusz", az eszem a tészta feltekerésén járt, ezért nem értettem meg. Ki fogom próbálni, biztos nagyon fincsi.

Az "én sonkás tekercses sütim" a netről való / http://www.nosalty.hu/recept/sonkas-sajtos-tekercs /, nem az én érdemem. Sonka nélkül piros arannyal már saját gyártmány. Legközelebb teszek fel képet, ha megsütöttem.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon egyszerű gyors és finom receptet
hoztál Marcsi.A vajastésztából nagyon sok finom dolgot lehet készíteni.
Szeretek vele dolgozni.Köszönöm a receptet

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Erika nagyon szívesen!
Írd le amennyiben van kedved, időd te miket készítesz.
Én magam is sokat használom, mert finom gyorsan kész van az ember vele. Nem muszáj mindig a konyha rabja lenni.
Szép napot

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Mari!

A tésztát 20 cm hosszúra nyújtod, 2 cm szélesre daraboljuk amikor megszórtad a receptben leírtnál, az egyik végét a másikhoz hajtod, így feleződik tehát 10 cm-s lesz.
A hosszúságát mindenki maga választhatja meg egyébként.

Nagyon jó kis receptet írtál le, ezt például amit írtál átmásolom, mert megtetszett. Te is írhatsz receptet, nagyon örülünk, mások ötletének is.
Pl annak is örűlnék a te tekert nasid is megosztanád velünk.
Köszönöm, teheted fényképezd le és töltsd fel.
Szép napot Marcsi.

Válasz

schrancz Erika üzente 11 éve

Leveles tésztából gyakran sütök én is édes, vagy sós sütiket.
Nagyon tetszik ez a recept, valószínű hét végén megsütöm. Köszönöm szépen.

Válasz

Kné Mari üzente 11 éve

Szia! A hírlevélben megjelent a recepted, gyorsan megnéztem, mert én is szoktam leveles tésztából tekert nasit csinálni. Kár, hogy nincs fénykép, mert ezt a részt nem igazán értem.
"Eztán kb. 2 cm széles csíkokat vágunk, összehajtjuk (feleződik a 20 cm), a két végét jól összenyomjuk, és gyors, határozott mozdulattal tekerünk rajtuk egy-két fordulatot. Rögtön a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. "

Olyat szoktam én csinálni, hogy a kinyújtott tésztára rákenek lehetőleg ízesített krémsajtot, aztán sonkás szalámit és egy kis reszelt sajtot. A múltkor nagyon vékonyra szeletelt sovány tarját tettem rá, fincsi volt. /Felső részén 2-3 cm-t kihagyok, hogy a töltelék ne bújjon ki tekerésnél./
Jó szorosan feltekerem és vékony szeleteket vágok, amit rögtön a tepsibe teszek és kisütök.
Utoljára mikor csináltam nem volt otthon sonka, krémsajtot majd piros aranyat kentem rá, aztán reszelt sajtot most kicsit többet, így is fincsi rágcsa volt.
Nagyon szeretem a receptjeidet, már többet elkészítettem belőlük, nagyon ügyes vagy.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu