Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
30 dkg rétesliszt,
1 zacskó szárított élesztő,
1 evőkanál porcukor,
2 dl tej, 3 dkg vaj,
1 tojás sárgája, csipetnyi só;
a töltelékhez:
25 dkg tehéntúró,
10 dkg mazsola,
1 evőkanál porcukor,
1 csom. vaníliás cukor,
2 tojás sárgája,
a tepsi kikenéséhez:
kevés vaj
Elkészítés:
1 dl langyos tejbe belekeverjük az élesztőt és a cukrot, majd letakarva felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk a lisztet, a közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a vajat, és annyi tejet, hogy közepesen kemény tésztát dagaszthassunk belőle. Tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatjuk, és tíz percig kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket: az áttört túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Mindegyik tésztadarab közepére teszünk egy kis tölteléket, majd félbehajtjuk, s a széleit körben jól összenyomva ívesre formáljuk. Az ily módon kapott félköröket kivajazott tepsibe, egymástól kb. 2 cm távolságra helyezzük, és az előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon sütjük. Ezután a lángot mérsékeljük, és addig sütjük, amíg a fánk szép piros nem lesz.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!