Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Genovai piskóta
11 dkg porcukor
4 tojás
5 dkg olvasztott vaj
8,5 dkg finomliszt
3 dkg jó minőségű kakaópor
Krém:
50 dkg mascarpone sajt
7 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 dl Vin Santo bor (tokaji száraz szamorodnival pótolható)
4-5 adag eszpresszókávé
Tia Maria likőr
11 dkg jó minőségű olvasztott fehér csokoládé
kakaópor a beszóráshoz
1 tábla jó minőségű fekete csokoládé forgácsnak
Elkészítés:
Először készítsük el a piskótát a szokott módon. A tojásokat keverjük simára a cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd öntsük hozzá az átszitált lisztet és kakaóport, és keverjük ki. Az így nyert keveréket öntsük tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 10 percig. Amikor készen van, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Ha nem szeretnénk piskótát sütni, akkor vásároljunk jó minőségű babapiskótát, lehetőleg olyat, amin vékony, finom cukorbevonat található.
A krém elkészítéséhez öntsük egy nagyobb edénybe a mascarponét, a cukrot, a tojássárgáját és a bort, majd keverjük simára.
A tiramisu összeállításához törjük össze a piskótát, és tegyük egy tál aljára. Csepegtessük rá a kávét, a Tia Maria likőrt és a fehér csokoládét úgy, hogy mindenhova jusson. Kanalazzuk rá a tölteléket, és alaposan hintsük meg kakaóporral. Reszeljük le a csokoládét, és szórjuk a tetejére.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!