Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg babapiskóta
50 dkg mascarpone
5 tojás
2x5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
5 evőkanál tej
5 evőkanál rum
5 adag erős főzött kávé
a szóráshoz:
holland kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat kettéveszem, a sárgáját 5 evőkanála cukorral, a vaníliás cukorral és a mascarponeval kikeverem. A fehérjéből habot verek, óvatosan összeforgatom a mascarponés masszával. A kávét, a rumot, a tejet összekeverem 5 evőkanál cukorral, majd a piskótát megfelezem, és az első adagot beleforgatom ebbe a folyadékba. Jótanács: érdemes egy kicsit masszívabb, jobb minőségű piskótát venni, ami nem szívja meg azonnal magát. Nem kell a piskótát eláztatni, egy gyors forgatás elég, nem baj, ha nem ázik el teljesen, sőt! Így lesz szép mintája a vágáskor. A piskótákat ferdén egymás mellé helyezem egy tálba úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. A tetejére ráöntöm a mascarponés massza felét, és jól megszórom kakaóval (teaszűrő pont jó hozzá :)). Ha fogytán a kávés lé, fel lehet önteni egy kicsit tejjel. Megismétlem ugyanezt (piskóta - mascarpone - kakaó), és legalább fél napra beteszem a hűtőbe. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
A recept Milánóból érkezett, és onnan kapta a nevét, hogy minden hozzávalóból 5 mértékegységnyi kell hozzá. Nyugodtan el lehet hagyni a receptet. :)
Mindmegette
A receptet Pataporc küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!