Sütés főzés: Töltött bébicsirke almával – különleges alkalmakra

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

  • http://mindmegette.hu/lapokkepek/receptgaleriak/1000/1670_7411_00n.jpg

Hozzávalók  2 személyre:

  • 2 bébicsirke (vagy ahány személyre készítjük)
  • 4 alma (savanyúbb)
  • 1 kanál méz
  • 1 pohár sör vagy jó fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • A töltelékhez:
  • 2-3 vastag szelet rozskenyér (lehet szikkadt is)
  • 1 pohár tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • kevés olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány szelet bacon
  • zsálya
  • csirke fűszersó
  • majoranna
  • feketebors
  • 1 tojás
  • kevés vaj
  • Köret:

szinte bármit adhatunk hozzá, rizst, rizibizit vagy krumplipürét, sült krumplit, tört- vagy petrezselymes burgonyát.

Elkészítés:

A töltelékhez a kenyeret kockára vágom, és tejbe áztatom kb. 20-30 percre. Egy fej hagymát apróra felkockázok. A bacont is vékonyka csíkokra szeletelem. Mindkettőt egy kis olajon megpirítom. Egy tálba teszem a tejben felázott, kicsavart kenyeret, beleütöm a tojást, megfűszerezem a zsályával (egy jó teáskanál), majorannával, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, kevés csirke fűszersóval, konyhasóval. Beleteszem a szalonnás hagymát és a zúzott fokhagymát. Kézzel jól összedolgozom a keveréket a kenyérdarabákat jól szétnyomkodva.
A csibéket folyó vízben átmosom. Beleteszek a hasukba néhány vajdarabkát. Beletöltöm a kész tölteléket (nem kell nagyon szorosan), ha szükséges, fokpiszkálóval összetűzöm őket, hogy ne folyjon ki sülés közben. A csibéket kívül befűszerezem csirke fűszersóval (esetleg más fűszer is lehet tetszés szerint). A maradék töltelékből a tepsiben kis hamokat készítek. A tepsit jól kiolajozom mindenhol. Belefektetem a csibéket hassal felfele, a szárnyuk a hasukra feküdjön, hogy ropogósra sülhessen. A meghámozott és felkockázott almákat dúsan köréjük egyengetem a tepsiben, a megpucolt és kettévágott 3 gerezd fokhagymát közéjük illesztgetem. A csirkékre kis vajdarabkákat teszek elszórtan. A sütőt kb. 200 fokra előmelegítem. A tepsibe a csibék alá öntök kevéske sört vagy fehérbort, és lefedem egy akkora fóliával, amekkora a tepsi. Így sütőm jó fél órát vagy 40 percet. Utána az alufóliát leveszem, és időnként locsolgatva az alkohollal még sütöm újabb 30-40 percet. Az utolsó 20 percben kiveszem a tepsit, és egy kenőtollal vékonyan átkenegetem egy kevéske mézzel a csibéket, hogy még jobban megpiruljanak.

Megjegyzés:

Csodás élmény a fiatal csirke húsa, omlik a csontról és isteni porhanyós az íze, melyet a zsálya és az egyéb fűszerek kitűnően hangsúlyoznak.

Kifejezetten ünnepi alkalmakra ajánlom, emlékezetes menüként! Sok sikert!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu