Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Töltött burgonya
Hozzávalók:
70-80 dkg darált sertés lapocka
150 gramm sűrített paradicsom
10 dkg bacon
2 fej hagyma lereszelve
4-5 gerezd fokhagyma
Só, bors, majoránna, koriander, bazsalikom, ízlés szerint
1 tk őrölt pirospaprika
10 dkg füstölt illetve sima sajt
2 dl tejföl
1 csomag petrezselyem
6-8 db nagyobb burgonya
Leírás:
A burgonyát meghámoztam, majd tengelye mentén kettévágtam, egy karalábé
vájóval kikapartam a belüket. A kijött darabokat félreraktam. Közben
zsírjára pirítottam a bacont a hagymával, kicsit sóztom, majd
félreraktam, hűljön csak.
A húst összekevertem a fűszerekkel, a lereszelt fokhagymával, és a
sűrített paradicsommal, az alaprecepthez képest kicsit "olaszosra"
vettem a fűszerezést. Amikor a fűszereket már jól eldolgoztam akkor
hozzátettem a hagymás bacont, és még egyszer jól átkutyultam (kézzel).
A kisebb darabokat elhelyeztem a tepsi alján, megszórtam
fokhagymaporral, őrölt rozmaringgal, sóval, borssal és ráöntöttem kb. 1
dl olajat, az egészet kézzel összeforgattam. Elterítettem, majd
megpróbáltam a töltésre váló burgonyákat vízszintesen elhelyezni. A
fűszeres darált húst a krumplikba halmoztam, amikor végeztem, a tepsibe
öntöttem 2 dl vizet, befóliáztam, és ment az előmelegített 175 fokos
sütőbe 1,5 órára. A legnagyobb darabon leellenőriztem, hogy megpuhultak
e a megtöltött burgonyák. Mivel a másfél óra elég volt, gyorsan
összekevertem a cca. 20 dkg reszelt sajtot a 2 dl tejföllel, és
belereszeltem egy fél szerecsendiót, valamint a petrezselymet.
Ment vissza a sütőbe 230 fokra, 15 percre.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!