Sütés főzés: Töltött burgonya

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Töltött burgonya

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

  Töltött burgonya

Hozzávalók:
70-80 dkg darált sertés lapocka
150 gramm sűrített paradicsom
10 dkg bacon
2 fej hagyma lereszelve
4-5 gerezd fokhagyma
Só, bors, majoránna, koriander, bazsalikom, ízlés szerint
1 tk őrölt pirospaprika
10 dkg füstölt illetve sima sajt
2 dl tejföl
1 csomag petrezselyem
6-8 db nagyobb burgonya

Leírás:

A burgonyát meghámoztam, majd tengelye mentén kettévágtam, egy karalábé vájóval kikapartam a belüket. A kijött darabokat félreraktam. Közben zsírjára pirítottam a bacont a hagymával, kicsit sóztom, majd félreraktam, hűljön csak.

A húst összekevertem a fűszerekkel, a lereszelt fokhagymával, és a sűrített paradicsommal, az alaprecepthez képest kicsit "olaszosra" vettem a fűszerezést. Amikor a fűszereket már jól eldolgoztam akkor hozzátettem a hagymás bacont, és még egyszer jól átkutyultam (kézzel).

A kisebb darabokat elhelyeztem a tepsi alján, megszórtam fokhagymaporral, őrölt rozmaringgal, sóval, borssal és ráöntöttem kb. 1 dl olajat, az egészet kézzel összeforgattam. Elterítettem, majd megpróbáltam a töltésre váló burgonyákat vízszintesen elhelyezni. A fűszeres darált húst a krumplikba halmoztam, amikor végeztem, a tepsibe öntöttem 2 dl vizet, befóliáztam, és ment az előmelegített 175 fokos sütőbe 1,5 órára. A legnagyobb darabon leellenőriztem, hogy megpuhultak e a megtöltött burgonyák. Mivel a másfél óra elég volt, gyorsan összekevertem a cca. 20 dkg reszelt sajtot a 2 dl tejföllel, és belereszeltem egy fél szerecsendiót, valamint a petrezselymet.

Ment vissza a sütőbe 230 fokra, 15 percre.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu