Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg burgonya
1 evőkanál búzadara
1 tojás
1 evőkanál olaj
só.
A töltelékhez:
20 dkg szárnyasmáj
2 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
őrölt bors
majoránna
2 dkg vaj
1 csokor petrezselyem.
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük, kissé sózzuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és zsiradékon megfonnyasztjuk. A kis darabokra vágott szárnyasmájat hozzáadjuk, és sóval, majorannával meghintve néhány perc alatt megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk.
Az áttört burgonyát a liszttel, a grízzel, a tojással és az olajjal közepes keménységű rugalmas tésztává gyúrjuk, és meglisztezett deszkán hengerré formáljuk. Azonnal szeletekre vágjuk, mindegyik közepébe kiskanálnyi májtölteléket halmozunk, és gombócokat formálunk (kb. 10-13 db-ot kapunk).
Bőséges, sós, erőteljes forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a gombócok a víz tetejére fel nem jönnek.
Végül leszűrjük, és az apróra vágott petrezselyemmel ízesített, forró olajba szedjük.
Friss saláta illik hozzá.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!