Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg máj,
15 dkg párolt rizs,
20 dkg darált sertéshús,
1 db tojás,
só, bors, babérlevél,
majoranna,
kevés olaj,
mustár,
csipet cukor,
tejföl.
A szalvéta gombóchoz:
300 g zsemle kenyér vagy héj nélküli fehér kenyér,
4 dkg derített vaj,
30 dkg liszt,
3 db tojás,
250 ml tej,
6 dkg olvasztott vaj,
só,
(tetszés szerint zöldfűszer és fehérbors)
Elkészítés:
Töltelék:
A sertéshúst összekeverjük a rízzsel és a tojással. Ízesítjük sóval, borssal majorannával.
Összeállítás:
A májat felszúrjuk és felitatjuk róla a nedvességet. Ezután betöltjük a májba a tölteléket. Hústűvel összetűzzük a nyílást. Kevés olajon mindkét oldalát elősütjük, csak addig míg kifehéredik, estleg egy pici színt kap. Majd kevés vizet öntünk alá, pici sót,
pici cukrot teszünk a vízbe, megborsozzuk, majd két pici babérlevékövetkezik bele. Ezután picit megforraljuk, és már mehet is a sütőbe. kb 35- 40 percig sütjük. Mikor már átsült a májunk, kivesszük a serpenyőből és kihúzzuk belőle a hústűt. A visszamaradt levet leszürjük. Teszünk bele cukrot, mustárt, és egy kevés tejfölt. Majd jól összeforraljuk. Közben felszeleteljük a májat a tálaláshoz.
Szalvéta gombóc elkészítése:
A kockára vágott kenyeret derített vajon aranysárgára pirítjuk, kihűtjük. A lisztet összekeverjük a tojássárgákkal és sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, majd a kenyérkockát. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a masszába keverjük. Egy konyharuhát hideg vízzel megnedvesítünk, és a gombócmasszából egy vastag hurkát formázunk, begöngyöljük a nedves szalvétába,sonka kötéssel átkötjük és egy óra alatt - lassú tűzön, sós vízben megfőzzük. A szalvétából kivesszük, ujjnyi szeletekre vágjuk, és olvasztott vajjal meglocsolva tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!