Sütés főzés: Töltött sertésmáj szalvéta gombóccal

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg máj,

15 dkg párolt rizs,

20 dkg darált sertéshús,

1 db tojás,

só, bors, babérlevél,

majoranna,

kevés olaj,

mustár,

csipet cukor,

tejföl.

A szalvéta gombóchoz:
300 g zsemle kenyér vagy héj nélküli fehér kenyér,

4 dkg derített vaj,

30 dkg liszt,

3 db tojás,

250 ml tej,

6 dkg olvasztott vaj,

só,

(tetszés szerint zöldfűszer és fehérbors)

Elkészítés:
Töltelék:

A sertéshúst összekeverjük a rízzsel és a tojással. Ízesítjük sóval, borssal majorannával.

Összeállítás:

A májat felszúrjuk és felitatjuk róla a nedvességet. Ezután betöltjük a májba a tölteléket. Hústűvel összetűzzük a nyílást. Kevés olajon mindkét oldalát elősütjük, csak addig míg kifehéredik, estleg egy pici színt kap. Majd kevés vizet öntünk alá, pici sót,

pici cukrot teszünk a vízbe, megborsozzuk, majd két pici babérlevékövetkezik bele. Ezután  picit megforraljuk, és már mehet is a sütőbe. kb 35- 40 percig sütjük. Mikor már átsült a májunk, kivesszük a serpenyőből és kihúzzuk belőle a hústűt. A visszamaradt levet leszürjük. Teszünk bele  cukrot, mustárt, és egy kevés tejfölt. Majd jól összeforraljuk. Közben felszeleteljük a májat a tálaláshoz.
Szalvéta gombóc elkészítése:
A kockára vágott kenyeret derített vajon aranysárgára pirítjuk, kihűtjük. A lisztet összekeverjük a tojássárgákkal és sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, majd a kenyérkockát. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a masszába keverjük. Egy konyharuhát hideg vízzel megnedvesítünk, és a gombócmasszából egy vastag hurkát formázunk, begöngyöljük a nedves szalvétába,sonka kötéssel átkötjük és egy óra alatt - lassú tűzön, sós vízben megfőzzük. A szalvétából kivesszük, ujjnyi szeletekre vágjuk, és olvasztott vajjal meglocsolva tálaljuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu