Sütés főzés: Tormás finomságok

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 Tormás finomságok, ami kimondottan aktuális húsvétkor. Íme egy - két változat.

Remélem mindenki talál magának megfelelőt.

Ecetes torma:

Ehhez a reszelt tormát cukorral és ízlés szerinti ecettel úgy keverjük össze, hogy legyen egy kis leve, de azért ne legyen túl híg. Nagyanyáink receptje szerint, ha el akarjuk venni a nagy erejét, akkor előtte forró levessel kell leönteni, kis idő után ezt leszűrni róla, majd a tormát hűlni hagyni.

Almás torma:

15 dkg tormához két szem alma, 1 evőkanál citromlé és pici cukor szükséges. A citromlé szintén csökkenti a torma erejét. A reszelt tormát össze kell keverni a reszelt almával, valamint a citromlével és a cukorral. Húsok mellé kitűnő.

Áfonyás tormához:

2 evőkanál áfonyalekvár és 2 evőkanál tejszín kell, ezt keverjük össze a reszelt tormával és jól hűtsük be.

 

Tejszínes tormához:

3 dl tejszínt verjünk habbá, ehhez adjuk hozzá óvatosan a citromlével és cukorral előzetesen elkevert reszelt tormát.

 

Narancsos tormához:

Két evőkanál tejföl szükséges, hozzáadunk 2 evőkanál frissen reszelt tormát, egy kávéskanálnyi cukrot és egy kis csipetnyi sót. Jól elkeverjük, majd belecsavarjuk egy egész narancs levét és behűtve tálaljuk. 

Majonézes tormakrém:

Alapja 10 dkg torma, egy tubus készen vásárolt, vagy ugyanennyi házilag készített majonéz és egy 1 evőkanál citromlé. A citromlé ennél az összeállításnál is enyhíti a torma erejét, s hogy még pikánsabb legyen, tehetünk bele esetleg egy kanálnyi vágott petrezselyemzöldet is.

Tormahab:

Igazán finom és könnyű kiegészítője a hidegtálaknak. Egy dl tejszín, 1 kávéskanálnyi habfixáló por, 2 evőkanál frissen reszelt torma, 1 kávéskanál cukor, csipetnyi só kell hozzá. Alaposan keverjük össze a tejszínt, a habfixálót, a cukrot valamint a sót, majd mindezt verjük kemény habbá, végül könnyedén keverjük bele a frissen reszelt tormát. A tormahabot habzsákba is tehetjük, s így szendvicseket, hidegtálakat dekorálhatunk.

Tormás tojás:

Kell hozzá 5 dkg reszelt torma, 10 kemény tojás, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál citromlé, bors és só. A tojásokat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáit villával összezúzzuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. A masszát nyomózsákba rakva szépen visszatöltjük a fél tojásokba. A tetejét gyümölcs, vagy zöldségszeletekkel díszítjük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu