Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tormás finomságok, ami kimondottan aktuális húsvétkor. Íme egy - két változat.
Remélem mindenki talál magának megfelelőt.
Ecetes torma:
Ehhez a reszelt tormát cukorral és ízlés szerinti ecettel úgy keverjük össze, hogy legyen egy kis leve, de azért ne legyen túl híg. Nagyanyáink receptje szerint, ha el akarjuk venni a nagy erejét, akkor előtte forró levessel kell leönteni, kis idő után ezt leszűrni róla, majd a tormát hűlni hagyni.
Almás torma:
15 dkg tormához két szem alma, 1 evőkanál citromlé és pici cukor szükséges. A citromlé szintén csökkenti a torma erejét. A reszelt tormát össze kell keverni a reszelt almával, valamint a citromlével és a cukorral. Húsok mellé kitűnő.
Áfonyás tormához:
2 evőkanál áfonyalekvár és 2 evőkanál tejszín kell, ezt keverjük össze a reszelt tormával és jól hűtsük be.
Tejszínes tormához:
3 dl tejszínt verjünk habbá, ehhez adjuk hozzá óvatosan a citromlével és cukorral előzetesen elkevert reszelt tormát.
Narancsos tormához:
Két evőkanál tejföl szükséges, hozzáadunk 2 evőkanál frissen reszelt tormát, egy kávéskanálnyi cukrot és egy kis csipetnyi sót. Jól elkeverjük, majd belecsavarjuk egy egész narancs levét és behűtve tálaljuk.
Majonézes tormakrém:
Alapja 10 dkg torma, egy tubus készen vásárolt, vagy ugyanennyi házilag készített majonéz és egy 1 evőkanál citromlé. A citromlé ennél az összeállításnál is enyhíti a torma erejét, s hogy még pikánsabb legyen, tehetünk bele esetleg egy kanálnyi vágott petrezselyemzöldet is.
Tormahab:
Igazán finom és könnyű kiegészítője a hidegtálaknak. Egy dl tejszín, 1 kávéskanálnyi habfixáló por, 2 evőkanál frissen reszelt torma, 1 kávéskanál cukor, csipetnyi só kell hozzá. Alaposan keverjük össze a tejszínt, a habfixálót, a cukrot valamint a sót, majd mindezt verjük kemény habbá, végül könnyedén keverjük bele a frissen reszelt tormát. A tormahabot habzsákba is tehetjük, s így szendvicseket, hidegtálakat dekorálhatunk.
Tormás tojás:
Kell hozzá 5 dkg reszelt torma, 10 kemény tojás, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál citromlé, bors és só. A tojásokat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáit villával összezúzzuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. A masszát nyomózsákba rakva szépen visszatöltjük a fél tojásokba. A tetejét gyümölcs, vagy zöldségszeletekkel díszítjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!