Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A mázak készítésénél tortákra 30 dkg,mignonokra pedig nagyságuktól függően
2 - 3 deka cukrot számítsunk.
Fehér cukormáz hidegen:
30 dkg átszitált porcukrot elkeverünk simára 2 db tojás fehérjével és fél citrom levével.
A máz azonnal használható.
Langyos sütőben szárítva a bevont sütemények szép fényt nyernek.
Fehér cukormáz meleg úton:
30 dkg cukrot egy kis borospohár vízzel,tiszta edényben addig főzzük míg a belemártott,lecsurgatott szűrőkanálra fújva a lyukakon hólyagok keletkeznek.
Ekkor a forró mázat márványlapra öntjük ki és széles lapos késsel forgatjuk ide-oda,míg átlátszatlan kemény lesz.
a fehér megkeményedett cukortömeget nedves kézzel meggyúrjuk,tiszta edénybe téve gőz felett önthetővé olvasztjuk.
Melegen öntsük a süteményre és meleg késsel simítsuk el.Szárítás mint a fehér hideg máznál.
Kávémáz:
30 dkg cukrot egy kis borospohár kávéval elkeverjük.Ugyanúgy készítjük mint a meleg fehér cukormázat.
Cukros csokoládémáz:
20 dkg átszitált porcukrot elkeverünk 2 db tojás fehérjével,ezután 12 dkg megolvasztott csokoládét hozzáöntve gőz felett simára keverjük.
Langyosan öntjük a süteményre,langyos sütőben szárítjuk meg.
Vajas csokoládémáz:
12 dkg cukrot,10 dkg csokoládéval,kis pohár vízzel sűrűre főzzük,folyamatosan keverve.Kissé hűlt tojásnyi nagyságú vajjal elkeverjük tortára öntjük.
Csokoládémáz olvasztott:
20 dkg megolvasztott bevonó csokoládéhoz kiskanálnyi vajat keverünk.Melegen vonjuk be vele a tortát.Szobahőmérsékleten szárítjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!