Sütés főzés: Torták és mignonok bevonására szolgáló mázak

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A mázak készítésénél tortákra 30 dkg,mignonokra pedig nagyságuktól függően 

2 - 3 deka cukrot számítsunk.

 

 

Fehér cukormáz hidegen:

30 dkg átszitált porcukrot elkeverünk simára 2 db tojás fehérjével és fél citrom levével.

A máz azonnal használható.

Langyos sütőben szárítva a bevont sütemények szép fényt nyernek.

 

 

Fehér cukormáz meleg úton:

30 dkg cukrot egy kis borospohár vízzel,tiszta edényben addig főzzük míg a belemártott,lecsurgatott szűrőkanálra fújva a lyukakon hólyagok keletkeznek.

Ekkor a forró mázat márványlapra öntjük ki és széles lapos késsel forgatjuk ide-oda,míg átlátszatlan kemény lesz.

a fehér megkeményedett cukortömeget nedves kézzel meggyúrjuk,tiszta edénybe téve gőz felett önthetővé olvasztjuk.

Melegen öntsük a süteményre és meleg késsel simítsuk el.Szárítás mint a fehér hideg máznál.

 

 

Kávémáz:

30 dkg cukrot egy kis borospohár kávéval elkeverjük.Ugyanúgy készítjük mint a meleg fehér cukormázat.

 

 

Cukros csokoládémáz:

20 dkg átszitált porcukrot elkeverünk 2 db tojás fehérjével,ezután 12 dkg megolvasztott csokoládét hozzáöntve gőz felett simára keverjük.

Langyosan öntjük a süteményre,langyos sütőben szárítjuk meg.

 

 

Vajas csokoládémáz:

12 dkg cukrot,10 dkg csokoládéval,kis pohár vízzel sűrűre főzzük,folyamatosan keverve.Kissé hűlt tojásnyi nagyságú vajjal elkeverjük tortára öntjük.

 

 

Csokoládémáz olvasztott:

20 dkg megolvasztott bevonó csokoládéhoz kiskanálnyi vajat keverünk.Melegen vonjuk be vele a tortát.Szobahőmérsékleten szárítjuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu