Sütés főzés: Túrókrémes csokis muffin

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tésztához:

1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
150 ml napraforgó olaj
50 ml tej
1 tojás (közepes méretű)

Töltelékhez:

100 g zsírszegény túró
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom

Ezenkívül:

Kevés porcukor a díszítéshez

Előkészítés:

A muffin papírformákat a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük. A túrót szitán áttörjük, majd a vanillincukorral és az aromával jól elkeverjük.

Elkészítés:

Az alapport a dobozon lévő használati utasítás szerint elkészítjük. A tészta felét két evőkanál segítségével a muffin papírformában egyenletesen elosztjuk. A túrókrémet a tészta közepére halmozzuk, majd a maradék tésztával a tölteléket befedjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

A megsült muffinokat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Forrás: Dr. Oetker

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

det ted üzente 14 éve

Én saját kezűleg készítem a muffin tésztáját. Van benne kevés az alábbiakból: szárított narancsbél, dió, őrőlt fahéj, vanília, birsalmasajt, étcsokoládé, mazsola,mandulapehely (csak néhány darab, nagyon apróra összedarabolva.) Reszelt citromhéj.
De nagyon jónak találom ezt a túrós változatot. Saját készítésű:8 dkg porcukor, 2 ek olvasztott méz, 1 cs. sütőpor, 25 dkg liszt, 18 dkg olvasztott margarin, 1 cs. vaníliás cukor, 3 tojás, 5 ek. tej - tésztámhoz adom a fentieket.
Ebből a kissé kiolajozott teflonos formában 18 db lesz. 25 perc alatt aranybarnára sül.
Mézzel azért helyettesítek kb. 10 dkg cukrot, mert így puhább marad, és nem émelyítően édes. (fémdobozban tárolva egy hétig is eltartható)
Nagyon köszönöm a túrós változatot, kipróbálom!
Paksi Edit

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu