Sütés főzés: Túrós-barackos lepény

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Túrós-barackos lepény

8 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Túrós-barackos lepény
Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt,

1 kiskanál sütőpor,

csipetnyi só,

5 dkg cukor,

1 citrom reszelt héja,

12 dkg  cukor,

2 tojássárgája,

1 kanál tejföl,

 

A krémhez:

 

35 dkg túró,

3 tojássárgája,

1 evőkanál étkezési keményítő,

4 evőkanál citromlé,

5 dkg  Ráma margarin,

7 dkg cukor,

2 tojásfehérje

70 dkg barack,

baracklekvár

Elkészítés:

A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a cukorral és 1 citrom lereszelt héjával. A margarint kikeverjük a cukorral, a tojássárgájával és a tejföllel, majd a lisztes keveréket apránként hozzáadjuk.

A tésztát 30 percre a  hűtőbe tesszük pihenni.

Krém elkészítése:

 

A túrót áttörjük, kikeverjük a tojássárgájával, a citromlével, a margarinnal és a cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós krémbe forgatjuk.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, és beletesszük a tepsibe úgy, hogy az oldalára is kerüljön. Megszurkáljuk egy villával, majd a barack 2/3-át a tésztára rakjuk, rákenjük a túrós krémet, és rárakjuk a maradékbarackot. Felmelegített baracklekvárral megkenjük.

180 fokon kb. 60 percig sütjük.


Más gyümölccsel is finom: jól érett öszibarackkal, szílvával, télen almával.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 8 éve

Ezt ki kell próbálni mert nagyon finom lehet.Marcsi

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu